Οικονομία

Youth Pass ύψους 150 ευρώ: Μέχρι αύριο η καταβολή του ποσού

Μέχρι αύριο, Παρασκευή 31 Μαΐου, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των ποσών του Youth Pass ύψους 150 ευρώ στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, οι οποίοι είναι ηλικίας 18 και 19 ετών και φέτος υπερβαίνουν τις 145.000.

Συγκεκριμένα, 69.825 νέοι 18 ετών υπέβαλαν αίτηση μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 15ης Μαΐου 2024, με το συνολικό κόστος της ενίσχυσης να ανέρχεται στα 10.473.750 ευρώ.

Επιπλέον, οι νέοι 19 ετών που είχαν κάνει αίτηση πέρυσι λαμβάνουν αυτόματα την ίδια ενίσχυση, με τον αριθμό τους να ανέρχεται σε 75.863 και το συνολικό ποσό να φτάνει τα 11.379.450 ευρώ.

Η πληρωμή αφορά τους δικαιούχους που υπέβαλαν αίτηση μέχρι τις 15 Μαΐου στην πλατφόρμα https://vouchers.gov.gr/youthpass χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet.

Υπενθυμίζεται ότι δικαιούχοι του Youth Pass είναι οι πολίτες που έγιναν 18 ή 19 ετών από την 1η Ιανουαρίου 2023 έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, είναι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδας και έχουν υποβάλει την αίτηση στην πλατφόρμα. Δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια για την χορήγηση του Youth Pass.

Κατά το πρώτο έτος εφαρμογής του προγράμματος, μέχρι το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι έλαβαν ενισχύσεις συνολικού ύψους σχεδόν 21 εκατομμυρίων ευρώ.

Διαδικασία Καταβολής
Η ενίσχυση των 150 ευρώ θα πιστωθεί μέσω ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, η οποία θα αποσταλεί στα τραπεζικά ιδρύματα μέχρι τις 31 Μαΐου. Οι δικαιούχοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν το ποσό για αγορές ή υπηρεσίες σε επιχειρήσεις στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού και των μεταφορών.

Συγκεκριμένα, η κάρτα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές ή υπηρεσίες από τις εξής κατηγορίες επιχειρήσεων:

Υπενθυμίζεται πως το Youth Pass αποτελεί ένα μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων.

Η ειδική εφαρμογή https://vouchers.gov.gr/youthpass δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου έως και την 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά το χρόνο μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Δικαιούχοι του Youth Pass
φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος, που έχουν συμπληρώσει το 18οή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους καιυποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.
Τονίζεται πως δεν υπάρχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.
Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου.
Ωστόσο, αν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Πηγή: imerisia.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το