Πολιτισμός

Ύμνος στον έρωτα από την “Χορτωδία” στο Χόρτο Πηλίου 

Στη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, στην οποία οι ερωτευμένοι έχουν την τιμητική τους, η μουσική κατέχει ιδιαίτερο ρόλο. Κάθε χρόνο στις 14 Φεβρουαρίου, αμέτρητα τραγούδια που μιλούν για την αγάπη και τον έρωτα σε όλες τις εκφάνσεις τους, έχουν την τιμητική τους. Με αφορμή τη σημερινή ημέρα, τα μέλη της «Χορτωδίας», πολυεθνικό χορωδιακό σύνολο από το Χόρτο Πηλίου, θα ερμηνεύσουν επί σκηνής τη σημασία του έρωτα, επιλέγοντας κομμάτια από την ελληνική δισκογραφία, την Κυριακή σε εκδήλωση.

Ο πιανίστας Νίκος Αδρασκέλας, μαέστρος της χορωδίας και γραμματέας του Κοινωφελούς Ιδρύματος Γ. Αγγελίνης – Π. Χατζηνίκου, το οποίο στηρίζει τη «Χορτωδία» ανελλιπώς από το 2012 μέχρι σήμερα, αναφέρθηκε στη μεθαυριανή καλλιτεχνική εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στο Χόρτο (αίθουσα «Γεώργιος Χατζηνίκος, ώρα 18.00). Φέτος η πρωτοβουλία της «Χορτωδίας» θα επαναληφθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά. Ο Άγιος Βαλεντίνος θα έχει και πάλι την τιμητική του, με τα μέλη της χορωδίας να υπόσχονται ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις και φυσικά διανθισμένο με τραγούδια, που ταιριάζουν… «γάντι» σε όσους νιώθουν ερωτευμένοι.

«Έχουμε καθιερώσει αυτές τις συναυλίες εδώ και μία πενταετία, με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων. Μέλη της χορωδίας επιλέγουν τραγούδια, τα οποία κάνουμε πρόβες και τα ετοιμάζουμε από τον Ιανουάριο και τα παρουσιάζουμε έπειτα συνοδεία πιάνου και ακορντεόν», είπε ο κ. Αδρασκέλας, λίγο πριν την πρόβα τζενεράλε, για να προσθέσει: «Δίνεται έτσι η δυνατότητα στους χορωδούς, αφ’ ενός μεν να προβάλλουν τις δυνατότητές τους, αφ’ ετέρου δε να τις εξελίξουν, βγαίνοντας από το σύνολο και εμφανιζόμενοι στη σκηνή ως σολίστες».

Οι περισσότεροι απ’ όσους ανήκουν στη «Χορτωδία» είναι αλλοδαποί. Και ακριβώς, ετούτη η… πολυεθνική χροιά, δίνει μία ιδιαίτερη διάσταση στη δουλειά που επιτελείται στο Χόρτο. Παρ’ όλα αυτά στην κυριακάτικη συναυλία, το ελληνικό πρόγραμμα θα μονοπωλήσει το πρόγραμμα. «Σχεδόν όλα τα τραγούδια που θα πούμε, θα είναι ελληνικά. Οπότε και οι ξένοι θα τραγουδήσουν στη δική μας γλώσσα», ανέφερε ο μαέστρος της χορωδίας, ενώ στη συνέχεια αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες για τις επιλογές που έγιναν, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία σ’ έναν καλλιτέχνη, που έχει χαρακτηριστεί «τροβαδούρος του έρωτα»: «Θα ακουστούν τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο, μοντέρνο και παλιό, σε ρυθμούς pop και rock, που είναι και πιο δημοφιλή, μέχρι και από την παλιά Αθήνα, από την εποχή του Αττίκ για την ακρίβεια. Στο σύνολο θα ακουστούν 14 τραγούδια».

Όσο για την ανταπόκριση του κοινού; «Φέτος ειδικά, το ίδρυμα Γ. Αγγελίνης – Π. Χατζηνίκου, που μας φιλοξενεί κιόλας, έχει καθιερώσει συναυλίες κι εκτός τουριστικής σεζόν. Κάθε φορά η αίθουσα γεμίζει με ανθρώπους, όχι μόνο από το Πήλιο, αλλά και τον Βόλο. Ειδικά τον Φεβρουάριο, που είναι δύσκολος μήνας από πολλές απόψεις, αποζητούμε να βρισκόμαστε, για να εκτονώνουμε και την ανάγκη μας για κοινωνικοποίηση».
Συνολικά επί σκηνής θα βρεθούν 36 άτομα. Στο ακορντεόν θα συνοδεύσει ο Νίκος Παναγιώτου, ενώ ο Νίκος Αδρασκέλας θα διευθύνει και θα παίξει πιάνο.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το