Ελλάδα

Υφυπουργός Εργασίας: Δεν τελειώσαμε με τις παροχές – Έρχεται νέα ρύθμιση οφειλών για τα ταμεία

«Παράθυρο» για νέα ρύθμιση οφειλών στα ταμεία άνοιξε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος.
Μιλώντας στη Βουλή, προανήγγειλε ότι τους επόμενους μήνες θα έρθει νέα ρύθμιση ελάφρυνσης των οφειλετών και ενίσχυσης των επιχειρήσεων.
Εξαπολύοντας ταυτόχρονα πυρά προς την αντιπολίτευση επεσήμανε χαρακτηριστικά πως “οι οφειλές 30 δισεκατομμυρίων προς ΕΦΚΑ προέρχονται από τις δικές σας πολιτικές”. Και απαντώντας στην κριτική πως αυξάνονται οι οφειλές επεσήμανε πως αυτό γίνεται επειδή εντάσσονται στο ΚΕΑΠ οφειλές από όλους τους φορείς. Επομένως τόνισε πως δεν είναι νέες οφειλές

Την ίδια ώρα η ομιλία του υφυπουργού περιείχε υποσχέσεις για νέες παροχές αλλά και κινδυνολογία για το τι θα συμβεί στους συνταξιούχους αν η Νέα Δημοκρατία γίνει κυβέρνηση.
«Στον ελληνικό λαό οφείλουμε και δεν ξοφλήσαμε την οφειλή μας σε παροχές. Πρέπει να δώσουμε γιατί στέναξε και γονάτισε τα προηγούμενα χρόνια» είπε ο υφυπουργός εργασίας και αμέσως επιτέθηκε στην Νέα Δημοκρατία.

«Η ΝΔ υπόσχεται τον θάνατο των συνταξιούχων»
«Καλώ τον ελληνικό λαό να πάρει χαμπάρι και να μην αφήσει να έρθει η στιγμή που θα δει την μεγάλη κατάρρευσης της σύνταξης αν τυχόν έρθει η δική σας κυβέρνηση στα πράγματα.
Υπόσχεστε θάνατο των συνταξιούχων και μείωση των συντάξεων από την πρώτη χρονιά κατά 2,5 δισεκατομμύρια ευρώ».
Ο κ. Πετρόπουλος επιτέθηκε με σφοδρότητα στην Νέα Δημοκρατία και για την προχθεσινή δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η ακύρωση της περικοπής των συντάξεων είναι αποτέλεσμα συναλλαγής με τους Ευρωπαίους με αντάλλαγμα τη συμφωνία των Πρεσπών. « Είναι σοβαρά πράγματα να αποδίδετε την μη περικοπή των συντάξεων σε συμφωνία με τις άλλες χώρες για το σκοπιανό; Τι ακριβώς προσάπτετε στους ηγέτες της ευρωπαϊκής ένωσης ότι συνέπραξαν με τον ΣΥΡΙΖΑ για να ξεγελάσουν τον ελληνικό λαό προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να υποκλέψει την ψήφο του ελληνικού λαού και να ξαναεκλεγεί; Δηλαδή αυτός είναι ο φόβος σας; Ο φόβος σας είναι τόσο μεγάλος ότι θα χάσετε και αυτές τις εκλογές;»

Πηγή: iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το