Τοπικά

Η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου για τα κενά εκπαιδευτικών στη Σκιάθο

Τις ενέργειες που έχει κάνει προκειμένου να λυθούν τα προβλήματα με τα κενά εκπαιδευτικών στα νησιά των Σποράδων και την προσπάθειά της να προσδιοριστεί η νησιωτική Μαγνησία ως ξεχωριστή περιοχή αποσπάσεων των εκπαιδευτικών ώστε να τοποθετούνται άμεσα εκεί οι εκπαιδευτικοί, επισημαίνει στην απάντησή της προς το Δημοτικό Συμβούλιο Σκιάθου η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

Επίσης, σημειώνει πως ανακοινώθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και η τοποθέτησή τους πρόκειται να ολοκληρωθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Η απάντηση της κ. Παπανάτσιου:

«Κύριε Δήμαρχε,

Κυρίες και Κύριοι Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Σκιάθου

Σε απάντηση του ψηφίσματος που μου κοινοποιήσατε την 1/11/2017, σχετικά με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία της Σκιάθου και με δεδομένο ότι το θέμα αφορά τα σχολεία Α΄βάθμιας και Β’ βάθμιας εκπαίδευσης των Βορείων Σποράδων συνολικά, θα ήθελα να σας αναφέρω τα παρακάτω:

Το θέμα της δημόσιας εκπαίδευσης στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές είναι ένα ζήτημα που με απασχολεί και με ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς ανάθρεψα την  οικογένειά μου σε δύσβατη ορεινή περιοχή της Μαγνησίας. Επομένως κατανοώ και συναισθάνομαι απόλυτα την αγωνία των μαθητών και των γονιών τους για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, όπως γνωρίζω και τις ιδιαιτερότητες του εκπαιδευτικού μας συστήματος και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι τοποθετούμενοι εκπαιδευτικοί στις περιοχές αυτές.

Ήδη, με την από 18/1/2016  ερώτησή μου στον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων ως βουλευτής Μαγνησίας, υιοθετώντας σχετικό αίτημα της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, είχα ζητήσει να προσδιοριστεί η νησιωτική Μαγνησία ως ξεχωριστή περιοχή αποσπάσεων των εκπαιδευτικών ώστε να τοποθετούνται άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί στις νησιωτικές περιοχές.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα και με δεδομένα τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί στις νησιωτικές αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές στης Μαγνησίας, είμαι σε συχνή επικοινωνία με τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Κ. Γαβρόγλου  και με τον Υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων  κ. Δ. Μπαξεβανάκη, ώστε να βρεθούν τόσο άμεσες όσο και μακροχρόνιες λύσεις για την έγκαιρη τοποθέτηση εκπαιδευτικών στα νησιά της Μαγνησίας.

Ήδη, την εβδομάδα που πέρασε, ανακοινώθηκαν προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες της δημόσιας εκπαίδευσης και η τοποθέτησή τους πρόκειται να ολοκληρωθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία αυτή θα συνεχιστεί μέχρι να καλυφθούν όλα τα κενά των εκπαιδευτικών. Επαφίεται στη δική σας  ευχέρεια  να τους  υποδεχτείτε και να τους βοηθήσετε να βρουν κατάλληλα καταλύματα ώστε να προσαρμοστούν εύκολα και γρήγορα στις συνθήκες του νησιού σας.

Στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων έχω επαναφέρει εκ νέου το παλιό αίτημα για διαχωρισμό  της περιοχής αποσπάσεων εκπαιδευτικών σε Α’ (χερσαία) και Β’ (νησιωτική) Μαγνησίας και έχω επίσης ζητήσει να διερευνηθεί η δυνατότητα της επιπλέον μοριοδότησης των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στα νησιά της Μαγνησίας,  με τη συνδρομή και του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ν. Σαντορινιό.

Θα ήθελα να σας βεβαιώσω ότι από τη πλευρά της Κυβέρνησης και τη δική μου προσωπικά, γίνονται όλες οι δυνατές προσπάθειες ώστε να λυθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση, όπου αυτά παρουσιάζονται και να υπάρχει επάρκεια εκπαιδευτικών στα νησιά μας».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το