ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επίθεση με μπογιές στη Βουλή

Ελλάδα

Πολιτισμός

«Υφαίνουμε κοσμήματα» σήμερα και αύριο σε σεμινάριο από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Δεν είναι η πρώτη φορά, που διάφορες εκπαιδευτικές δράσεις εμπλουτίζουν, κατά καιρούς, τη λειτουργία των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του ΛΕΒ, όπως της υλοποίησης ταχύρρυθμων σεμιναρίων δημιουργικής εμπειρίας.
Με αυτό το πνεύμα οργανώνεται νέο σεμινάριο μικροϋφαντικής με τίτλο «Υφαίνουμε κοσμήματα». Το σεμινάριο θα υλοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (στις ώρες 10.00 έως 14.00 και 17.30 έως 21.30) και αύριο Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (9.30 π.μ. έως 14.30) στον χώρο των εργαστηρίων (Δον Δαλεζίου – Ρ. Φεραίου).
Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο τον πειραματισμό και τη δημιουργική έκφραση, όπου η δημιουργία περνάει σε προσωπικό επίπεδο με εφαρμογή στην κατασκευή υφαντών κοσμημάτων.
Η υφάντρια και έμπειρη εισηγήτρια του είδους Μαρία Σπαντιδάκη θα δώσει πολύτιμες ιδέες, πληροφορίες και λύσεις σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τομέα της χειροποίητης δημιουργίας, όπως είναι αυτή του κοσμήματος.

Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν μπει για τα καλά στον χώρο της μόδας και έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια του κοσμήματος από την παλιά κλασική έννοια. Κυρίως όμως αρέσουν πολύ στις γυναίκες, όλων των ηλικιών. Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο στους μυημένους και όσους παρακολουθούν το αντίστοιχο εργαστήριο της υφαντικής, αλλά και σε όσους συμμετέχουν στα υπόλοιπα εργαστήρια και εν γένει στους ευαισθητοποιημένους περί της τέχνης του αργαλειού και της μικροϋφαντουργίας.
Τα απαραίτητα υλικά (κλωστές, νήματα, χάντρες κ.λπ.) θα χορηγηθούν από το ΛΕΒ, εκτός και εάν τυχόν εκπαιδευόμενες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους.
Πληροφορίες – δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στη Γραμματεία του Λ.Ε.Β., 2421033938 και στα τηλέφωνα 6942505812, 6978186879, 6946592485.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το