Τοπικά

«Υφαίνουμε κοσμήματα»: Ένα ενδιαφέρον σεμινάριο από το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου

Νέο σεμινάριο μικρουφαντικής με τίτλο «Υφαίνουμε κοσμήματα» θα υλοποιηθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου (στις ώρες 10 π.μ. έως 14 μ.μ και 17.30 έως 21.30) και το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου (9.30 π.μ. έως 14.30 μ.μ.) στο χώρο των εργαστηρίων παραδοσιακών τεχνών του Λυκείου Ελληνίδων Βόλου (Δον Δαλεζίου-Ρ. Φεραίου).
Το εξειδικευμένο αυτό σεμινάριο έχει σχεδιαστεί με στόχο τον πειραματισμό και τη δημιουργική έκφραση, όπου η δημιουργία περνάει σε προσωπικό επίπεδο με εφαρμογή στην κατασκευή υφαντών κοσμημάτων.
Η υφάντρια και έμπειρη εισηγήτρια του είδους Μαρία Σπαντιδάκη, θα δώσει πολύτιμες ιδέες, πληροφορίες και λύσεις σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα τομέα της χειροποίητης δημιουργίας, όπως είναι αυτή του κοσμήματος.
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια τα χειροποίητα κοσμήματα έχουν μπει για τα καλά στο χώρο της μόδας και έχουν επαναπροσδιορίσει την έννοια του κοσμήματος από την παλιά κλασική έννοια. Κυρίως όμως αρέσουν πολύ στις γυναίκες, όλων των ηλικιών. Χειροποίητα υφαντά κρεμαστά κοσμήματα και άλλα ποικίλα, με μια μεγάλη παλέτα χρωμάτων όσες και οι χρωματικές διαθέσεις τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται όχι μόνο στους μυημένους και όσους παρακολουθούν το αντίστοιχο εργαστήριο της υφαντικής αλλά και σε όσους συμμετέχουν στα υπόλοιπα εργαστήρια και εν γένει στους ευαισθητοποιημένους περί της τέχνης του αργαλειού και της μικρουφαντουργίας.
Τα απαραίτητα υλικά (κλωστές, νήματα, χάντρες κλπ) θα χορηγηθούν από το ΛΕΒ, εκτός και εάν τυχόν εκπαιδευόμενες επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους.

Πληροφορίες- δηλώσεις συμμετοχής καθημερινά στη Γραμματεία του Λ.Ε.Β., 2421033938 και στα τηλέφωνα: 6942505812, 6978186879, 6946592485. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, γιατί ο αριθμός είναι περιορισμένος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το