Τοπικά

Υδροφόρες ρίχνουν θαλασσινό νερό στο κέντρο του Βόλου – Καλούνται οι πολίτες να καθαρίσουν τα πεζοδρόμια

Η επιχείρηση καθαρισμού της πόλης συνεχίζεται, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή Βόλου η οποία εκφράζει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι επιτεύχθηκε ο κεντρικός στόχος να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες της πόλης, ώστε να είναι δυνατή η πρόσβαση των πολιτών σε βασικές δομές και λειτουργίες (π.χ Νοσοκομείο και κλινικές, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κλπ). Ο στόχος αυτός έγινε κατορθωτός χάρις στις ολονύχτιες προσπάθειες των υπαλλήλων του Δήμου, των εθελοντών και των χειριστών των μηχανημάτων τους οποίους η Δημοτική Αρχή ευχαριστεί θερμά, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Ηδη τα βαριά οχήματα αποχιονισμού σταμάτησαν να επιχειρούν στο κέντρο και εργάζονται στις δημοτικές ενότητες, ενώ μέσα στον κεντρικό ιστό επιχειρούν το σύνολο των υδροφόρων, που ρίχνουν θαλασσινό νερό και τα μικρά μηχανήματα τύπου bob cat, κατάλληλα για αποχιονισμό σε στενούς δρόμους.

Καλούνται οι πολίτες να μεριμνήσουν, ως έχουν υποχρέωση, για τον καθαρισμό των πεζοδρομίων τους. Προς διευκόλυνσή τους υπάρχει μέριμνα για διάθεση αλατιού, συσκευασμένου σε σάκους που μπορούν να προμηθεύονται από τα Δημαρχεία Βόλου και Νέας Ιωνίας, αλλά και από τα δημοτικά καταστήματα των πρώην Δήμων.

Λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών συνεχίζουν να λειτουργούν καλύπτοντας προβλήματα διαμονής ή και θέρμανσης πολιτών καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας τα ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρ. Φεραίου (τηλ. 20252) και Νέας Ιωνίας, στην οδό Μυτιλήνης (τηλ.85066) , και σε 24ωρη βάση το Κοινωνικά Κέντρο Αγ. Αναργύρων, Αραχώβης 1 με Μπότσαρη (τηλ.91760 – 66175 ) όπου εκτός από την παραμονή προσφέρεται και σίτιση στους προσφεύγοντες.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το