Αθλητισμός

«Ξύπνησε» μετά το 65’ η Νίκη – Έχασε 2-1 από τον ΟΦ Ιεράπετρας έχοντας δοκάρι και ακυρωθέν γκολ

Μια ήττα που μπορούσε να αποφύγει γνώρισε η Νίκη στην Ιεράπετρα με 2-1 από τον ΟΦΙ. Η βολιώτικη ομάδα «ξύπνησε» μετά το 65’ με την είσοδο των Μασκουνιών και Ιορδανίδη κι ενώ έχανε 2-0 (49’ Χιντζίδης, 56’ Αποστολόπουλος), όταν είχε ένα δοκάρι και ένα ακυρωθέν γκολ για το οποίο διαμαρτύρεται. Τελικά στο 87’ ο Γκιγιέρμο Μασκουνιάν μείωσε στο τελικό 2-1. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Σεμπαστιάν Καμπαγέρο επιβεβαιώνοντας το ρεπορτάζ της «Θ».

Εκπλήξεις από Χοβέ με… Καμπαγέρο
Πολλές εκπλήξεις επιφύλαξε ο Ισαάκ Χοβέ τόσο στην αρχική ενδεκάδα, όσο και στην αποστολή. Πιο συγκεκριμένα επέλεξε τον Τάσο Παγώνη ως δεξιό μπακ τοποθετώντας τον Κ. Κυριακίδη αριστερά και τον Γιάννη Βοσκόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Για πρώτη φορά βασικοί έπαιξαν οι Αλέξανδρος Μπιτσάκος και Λούκας Γκαρσία αφήνοντας εκτός ενδεκάδας τους Γιώργο Ιορδανίδη και Απόστολο Τσιώλη.
Όσον αφορά την αποστολή νέο πρόσωπο ήταν ο Σεμπαστιάν Καμπαγέρο. Όπως σας είχε ενημερώσει από χθες η «Θ» είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι ο Αργεντινός μέσος θα επέστρεφε στη Νίκη και μάλιστα θα μετέβαινε στην Κρήτη για να ενσωματωθεί στην αποστολή, η οποία απαρτιζόταν μόλις από 17 ποδοσφαιριστές λόγω των αγωνιστικών προβλημάτων. Οι πληροφορίες τελικά επιβεβαιώθηκαν και ο Καμπαγέρο δηλώθηκε στο φύλλο αγώνα και κάθισε στον πάγκο στο χθεσινό ματς. Όπως ήταν φυσικό, όμως, δεν χρησιμοποιήθηκε αφού απουσίασε αρκετές ημέρες από την προετοιμασία.

Ο Καραγιάννης διώχνει την μπάλα προ του Κρουθ

Πώς παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες
Το σύστημα με τον οποίο παρέταξε τη Νίκη ο Ισαάκ Χοβέ ήταν 4-3-3 με τον Αποστολίδη κάτω από τα γκολπόστ και τους Κ. Κυριακίδη (δεξιά), Παγώνη (αριστερά), Βοσκόπουλο και Αλιατίδη (σέντερ μπακ) στην άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Μπαλάφας, Μπιτσάκος και Ντομίνγκεθ και στην επίθεση οι Γκαρσία (δεξιά), Κρουθ (δεξιά) και Ροχάνο (κορυφή).
Στην αντίπερα όχθη ο προπονητής του ΟΦΙ Γιάννης Μάγγος επέλεξε το 3-5-2. Την εστία υπερασπίστηκε ο Καραγκιολίδης, οι Καραγιάννης και Χιντζίδης κάλυψαν τη δεξιά και την αριστερή πτέρυγα αντίστοιχα, ενώ οι Τζελέπης, Σμίλτος και Σέχου αποτέλεσαν την τριπλέτα στο κέντρο της άμυνας. Στον χώρο του κέντρο τοποθετήθηκαν οι Βογιατζής, Σκόνδρας και Αναστασόπουλος, με επιθετικό δίδυμο τους Αποστολόπουλο και Κατσικοκέρη.

Με πολλές διακοπές το πρώτο ημίχρονο
Νευρικό ήταν το παιχνίδι στο πρώτο ημίχρονο χθες στο στάδιο «Πέτρος Βουζουνεράκης». Πολλές «μονομαχίες», αρκετά φάουλ και συχνές διακοπές συνέθεσαν το σκηνικό σ’ αυτό το διάστημα.
Η Νίκη ήταν εκείνη που δημιούργησε την πρώτη αξιόλογη φάση της αναμέτρησης. Ήταν μόλις το 2ο λεπτό όταν ο Ντομίνγκεθ εκτέλεσε κόρνερ και η μπάλα έφτασε στον Κρουθ, ο οποίος έκανε την προβολή αλλά η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από τα γκολπόστ.
Στη συνέχεια ο ΟΦΙ φάνηκε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να προσπαθεί να απειλήσει τους φιλοξενούμενους. Στο 17’ ο Σκόνδρας σούταρε με την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει κόρνερ. Οι «κυανόλευκοι» διαμαρτυρήθηκαν στον κ. Μαρόπουλο ότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ, αλλά εκείνος δεν είδε κάποια παράβαση.
Στο 24’ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ και ο Κατσικοκέρης σκόραρε με κεφαλιά. Ωστόσο οι πανηγυρισμοί δεν κράτησαν πολύ, καθώς ο σκόρερ υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από τον α’ βοηθό κ. Αναστασάκη, με συνέπεια το τέρμα να ακυρωθεί.
Τρία λεπτά αργότερα ο Αποστολόπουλος βρέθηκε απέναντι από τον Αποστολίδη, αλλά ο πολύπειρος γκολκίπερ πρόλαβε να απομακρύνει. Ωστόσο στην προσπάθειά του αυτή τραυματίστηκε στο πρόσωπο από τον αντίπαλο ποδοσφαιριστή, ο οποίος τιμωρήθηκε με κίτρινη κάρτα αφού ενήργησε απρόσεκτα.
Στο 35’ οι Κρητικοί κέρδισαν φάουλ σε πλεονεκτική θέση. Το εκτέλεσε ο Σέχου με την μπάλα να κοντράρει στο τείχος και να επιστρέφει στον ίδιο παίκτη, ο οποίος σούταρε εκ νέου αλλά άστοχα.
Ο Κατσικοκέρης πάτησε περιοχή στο 43’ και έκανε το γύρισμα αλλά ο Αποστολίδης «καθάρισε» τη φάση πριν επωφεληθεί ο Αποστολόπουλος. Επίσης στο επόμενο λεπτό ο Σέχου σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Συναγερμός στα καρέ της Νίκης με τον Ροχάνο να απομακρύνει με κεφαλιά

Αντέδρασε μετά το 2-0 η Νίκη με γκολ, δοκάρι και ακυρωθέν γκολ
Στο δεύτερο μέρος ο Ισαάκ Χοβέ άλλαξε πλευρές τους δύο ακραίους οπισθοφύλακες της ομάδας του Κ. Κυριακίδη και Παγώνη θέλοντας να σταματήσει τις πλαγιοκοπήσεις των αντιπάλων τους.
Παρόλα αυτά το συγκρότημα της Ιεράπετρας ευτύχησε να ανοίξει το σκορ εκμεταλλευόμενο μια στατική φάση. Πιο συγκεκριμένα στο 49’ ο Χιντζίδης εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να σταματά στο τείχος, αλλά ο κ. Μαρόπουλος καταλόγισε νέο φάουλ ισχυριζόμενος ότι ο Κρουθ χρησιμοποίησε το χέρι του τιμωρώντας με κίτρινη τον Ισπανό εξτρέμ. Εκτελεστής ήταν πάλι ο Χιντζίδης, ο οποίος αυτή τη φορά πέρασε τη μπάλα πάνω από το τείχος και την έστειλε στα δίχτυα (1-0).
Το γήπεδο, που ήδη είχε πολύ κόσμο, πήρε «φωτιά» ενθαρρύνοντας τους ποδοσφαιριστές του Γιάννη Μάγγου. Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν να επηρεάζονται από το ότι βρέθηκαν πίσω στο σκορ χωρίς ο αντίπαλος να έχει ευκαιρίες και στο 56’ δέχθηκαν και δεύτερο χτύπημα. Σκόρερ αυτή τη φορά ήταν ο Αποστολόπουλος ο οποίος σε τετ α τετ με τον Αποστολίδη διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του (2-0)
Η Νίκη καλούνταν να αντιδράσει και στο 60’ κέρδισε φάουλ σε εξαιρετική θέση. Ωστόσο η εκτέλεση του Ντομίνγκεθ σταμάτησε στο τείχος. Επίσης στο 65’ ο Ροχάνο κέρδισε την μπάλα και τη γύρισε για τον Ντομίνγκεθ, ο οποίος δεν πρόλαβε να τη στείλει στα δίχτυα.
Ο κ. Χοβέ έριξε στο ματς τους Μασκουνιάν και Ιορδανίδη αντί των Μπαλάφα και Βοσκόπουλο αντίθετα δίνοντας επιθετική πνοή στην ομάδα του. Πράγματι η εικόνα του ματς άλλαξε με τον Ισπανό κυρίως να είναι καταπληκτικός.

Ωστόσο ο Ισπανός επιθετικός δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει δύο τεράστιες ευκαιρίες. Έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Ντομίνγκεθ στο 70’ ο Μασκουνιάν σούταρε με την μπάλα να περνά λίγα εκατοστά δίπλα από το αριστερό δοκάρι.
Τρία λεπτά αργότερα ο Μασκουνιάν στάθηκε άτυχος. Συγκεκριμένα βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Καραγκιολίδη και με τον Σμίλτο να τον καταδιώκει, αλλά το πλασέ του χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.
Μετά από αρκετά λεπτά οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά στο 83’ αλλά το πλασέ του Μηνά αποκρούστηκε από αμυνόμενο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν ταχύτατα στην κόντρα και κατάφεραν να σκοράρουν, αλλά το γκολ δεν μέτρησε. Πιο αναλυτικά ο Καραγκιολίδης δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα μακριά με γροθιές. Εκείνη κατέληξε στον Μασκουνιάν που επιχείρησε ψηλοκρεμαστό πλασέ στέλνοντας την μπάλα πάνω από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια εντός εστίας.
Ο κ. Μαρόπουλος έδειξε σέντρα, όμως ο α’ βοηθός σήκωσε το σημαιάκι υποδεικνύοντας ότι ο Κρουθ παρεμπόδισε τον Καραγκιολίδη να επέμβει στο ψηλοκρεμαστό πλασέ του Μασκουνιάν. Ο Θεσσαλονικιός διαιτητής συνομίλησε με τον βοηθό του και τελικά ενστερνίστηκε την άποψή του ακυρώνοντας το τέρμα. Οι ποδοσφαιριστές της Νίκης περικύκλωσαν τον διαιτητή διαμαρτυρόμενοι, αλλά τίποτα δεν άλλαξε και το 2-0 παρέμεινε.

Τελικά η πίεση της Νίκης καρποφόρησε στο 87’. Ο Ιορδανίδης σέντραρε, οι αμυνόμενοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Μασκουνιάν από κοντά μείωσε σε 2-1.
Στον εναπομείναντα χρόνο οι «κυανόλευκοι» προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσια αλλά τα χρονικά περιθώρια ήταν πολύ στενά. Έτσι η Νίκη γνώρισε την ήττα με 2-1 αφήνοντας πικρία στο τέλος, καθώς θα μπορούσε να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα βάσει των ευκαιριών που είχε μετά το 2-0.
Διαιτητής: Μαρόπουλος (Μακεδονίας).
Βοηθοί: Αναστασάκης (Χανίων), Πετρίδης (Χίου).
4ος διαιτητής: Μανδαλενάκης (Ηρακλείου).
Κίτρινες: Χιντζίδης, Αναστασόπουλος, Μπάμπης – Γκαρσία, Κρουθ, Αλιατίδης
ΟΦ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: Καραγκιολίδης, Καραγιάννης, Χιντζίδης, Σέχου, Τζελεπής, Σμίλτος, Βογιατζής, Σκόνδρας (77’ Μπάμπης), Κατσικοκέρης, Αποστολόπουλος (70’ Μηνάς), Αναστασόπουλος (92’ Μάγκας).
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Κ. Κυριακίδης, Παγώνης, Βοσκόπουλος (69’ Ιορδανίδης), Αλιατίδης, Μπαλάφας (64’ Μασκουνιάν), Μπιτσάκος, Ντομίνγκεθ, Γκαρσία (83’ Τσιώλης), Κρουθ, Ροχάνο.

Κεντρική φωτό: Η άτυχη στιγμή του Μασκουνιάν, αφού το πλασέ του θα χτυπήσει στο δοκάρι

Share

Πρόσφατα άρθρα

Γεγονός η πρώτη ψηφιακή Ελληνίδα influencer – Δημιουργήθηκε με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης

Πραγματικότητα είναι το πρώτο μοντέλο Al στην Ελλάδα. Η Aiko Pappas, γεννημένη και μεγαλωμένη στην…

30 Δεκεμβρίου 2023

Γεννήθηκε μωρό – γίγας που ζυγίζει πάνω από 7 κιλά!

Ένα σπάνιο φαινόμενο συνέβη στη Χιλή, όταν μια μητέρα γέννησε ένα αγοράκι βάρους 7,105 κιλών.…

30 Δεκεμβρίου 2023

Γάζα: Η συγκλονιστική στιγμή της διάσωσης μωρού, έπειτα από ισραηλινό βομβαρδισμό – βίντεο

Το Ισραήλ ολοένα και επεκτείνει τις χερσαίες τους επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας με τον…

30 Δεκεμβρίου 2023

Γιώργος Παπαδάκης: Βούρκωσε μιλώντας για την αδελφή του που είχε σύνδρομο Down

Ο Γιώργος Παπαδάκης αναφέρθηκε στην αδερφή του, Μαρία, που είχε σύνδρομο Down, το Σάββατο 30…

30 Δεκεμβρίου 2023

Ferrari: Η πώληση της χρονιάς – Αυτός ο σωρός από παλιοσίδερα πουλήθηκε για 1,8 εκατ. δολάρια

Πόσες φορές αναρωτηθήκατε, βλέποντας στο χωράφι το σάπιο κουφάρι του αυτοκινήτου του παππού, αν θα…

30 Δεκεμβρίου 2023

Πρωτοχρονιά: Φρενίτιδα ξανά με το «έθιμο» του TikTok – Τρώνε 12 σταφύλια για να βρουν τον έρωτα της ζωής τους

Τα δευτερόλεπτα πριν την αλλαγή του χρόνου, οι περισσότεροι στέκονται πλάι στους αγαπημένους τους, μετρώντας…

30 Δεκεμβρίου 2023