Ελλάδα

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη: Έτσι έφτασαν οι Αρχές στους ανήλικους – Οι συνομιλίες «φωτιά»

Μέσω του facebook ταυτοποίησε η αστυνομία τoυς δύο ανήλικους για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό της Ομόνοιας που έγινε την περασμένη Τρίτη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV και της Μίνας Καραμήτρου, τα πρόσωπα των δύο αγοριών, ηλικίας 15 και 17 ετών, φαίνονταν καθαρά στο βίντεο και ως εκ τούτου οι αστυνομικοί αναζήτησαν τους λογαριασμούς αυτών και των φίλων τους στο facebook. Ετσι έγινε η ταυτοποίηση και η σύλληψή τους.

Η άρση απορρήτου στο τηλέφωνο αποκάλυψε την αλήθεια
Καθοριστικές για το έργο της αστυνομίας ήταν και οι συνομιλίες ανάμεσα στη μητέρα των ανηλίκων και τον ειδικό φρουρό που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, καθώς αποδείχθηκε πως κάλυπτε τα παιδιά μετά την πράξη τους. Οι συζητήσεις ήρθαν στο φως έπειτα από την άρση απορρήτου που έγινε στο τηλέφωνο της μητέρας, το οποίο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, χρησιμοποιούσαν και οι δύο ανήλικοι για να επικοινωνούν με τον αστυνομικό.

Μάλιστα, δύο είναι οι συνομιλίες που φαίνεται να «καίνε» τους εμπλεκόμενους. Στη μία, η μητέρα των αγοριών ενημερώνει τον ειδικό φρουρό πως «κατέβηκαν» όλα τα μηνύματα των ανηλίκων από το facebook και το instagram, ενώ εκείνος της απαντά πως οι αρμόδιες Αρχές μπορούν και τώρα να τα εντοπίσουν. Στη δεύτερη επαφή, η γυναίκα ενημερώνει τον ειδικό φρουρό πως κάποιος παρακολουθεί το σπίτι τους, ενώ εκείνος της ζητά να σημειώσει τον αριθμό των πινακίδων ώστε να εξακριβώσει αν πρόκειται για ασφαλίτες.

Δίωξη στους ανήλικους για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη
Τα δύο ανήλικα αδέρφια μετά την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους από τον εισαγγελέα για τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη στο Μετρό στην Ομόνοια αντιμετωπίζουν το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης σε βαθμό κακουργήματος. Eπιπλέον, ο εισαγγελέας τούς άσκησε ποινική δίωξη και για το αδίκημα της απείθειας, καθώς αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα στην Αστυνομία. Στον ειδικό φρουρό, που φέρεται να γνώριζε για το περιστατικό και να βοήθησε την οικογένεια στο πως να χειριστεί την υπόθεση, ενώ δεν ενημέρωσε την υπηρεσία του, ασκήθηκε δίωξη για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία.

Kαι οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν. Ετσι, η απολογία τους θα γίνει την Τρίτη. Οι ανήλικοι υποστήριξαν ότι προκλήθηκαν από τον σταθμάρχη. Έως τότε ωστόσο θα κρατούνται. Παράλληλα, ο ειδικός φρουρός που κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και υπόθαλψη εγκληματία, (πλημμελήματα) αφέθηκε ελεύθερος. Τα δύο παιδιά δηλώνουν μετανιωμένα για την πράξη τους και ζητούν «συγγνώμη», ενώ ο ειδικός φρουρός αρνείται τις κατηγορίες.

Πηγή: Έθνος

Share

Πρόσφατα άρθρα

Απίστευτη απάτη στη Ρόδο: Παρίσταναν τους γιατρούς και εξαπατούσαν ηλικιωμένους

Εγκληματική ομάδα που προέβαινε σε εξαπάτηση ηλικιωμένων με το πρόσχημα της νοσηλείας συγγενικού προσώπου κατάφερε…

27 Ιανουαρίου 2024

Αγέρωχο

Αγέρωχο στέκεται στην άκρη της σκεπής το γλαροπούλι, εκμεταλλευόμενο την ηλιόλουστη ημέρα. Ο φωτογραφικός φακός…

27 Ιανουαρίου 2024

Ο εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών

Την μνήμη των Αγίων Ιεραρχών και Οικουμενικών Διδασκάλων, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και…

27 Ιανουαρίου 2024

Κλαδιά

Κλάδεμα θέλει το δέντρο της φωτογραφίας για να μη δημιουργηθεί κάποιο ατύχημα, σε περίπτωση δυνατού…

27 Ιανουαρίου 2024

Ντόναλντ

Από τα πιο παλιά γκράφιτι, όπως σημειώνουν περίοικοι, ο Ντόναλντ Ντακ στον τοίχο οικοπέδου της…

27 Ιανουαρίου 2024

Παρκάρισμα

Νέα ήθη και έθιμα για οδηγούς στον Βόλο, όσον αφορά το παρκάρισμα. Δείχνοντας σεβασμό στους…

27 Ιανουαρίου 2024