Παραπολιτικά

Ξύλο…

Αμήχανος. Αυτή ήταν η εικόνα του Πάνου Σκουρλέτη όταν προχθές στο δημαρχείο του Βόλου τον προστάτευε μια διμοιρία ΜΑΤ απέναντι σε διαμαρτυρόμενους πολίτες για την καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Καύση σκουπιδιών που επέβαλε υπουργός της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ στον Βόλο, ο οποίος μάλιστα ανυποχώρητος επιτίθεται σε ολόκληρη κοινωνία και της ζητά να δεχτεί παθητικά όλες τις επιπτώσεις στην υγεία της.
Αμήχανος ο κ. Σκουρλέτης καθώς ξύλο δεν έπεσε μόνο εκτός αιθούσης όπου ανέλυε το όραμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «ξύλο» και εντός. Αμήχανος γιατί με τα πρόσωπα που διαδήλωναν έξω από το δημαρχείο ήταν μέχρι πριν δύο χρόνια «σύντροφοι».

Η κριτική που δέχτηκε εντός αιθούσης ήταν σκληρή για όσα συμβαίνουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ και ο γραμματέας κατηγορήθηκαν από τα ίδια τα μέλη του κόμματος για μια στάση παράλογη στο κρίσιμο θέμα της προστασίας της υγείας και του περιβάλλοντος. Τα μέλη του κόμματος διαδηλώνουν κατά της καύσης και η Νομαρχιακή με την κυβέρνηση στηρίζουν τον Σ. Φάμελλο που την επιβάλλει. Τα μέλη του κόμματος και η αυτοδιοικητική ομάδα βρίσκονται στους δρόμους για να μην δημιουργηθεί εργοστάσιο παραγωγής σκουπιδιών στον Βόλο και ο διορισμένος από το κόμμα Συντονιστής της Αποκεντρωμένης εγκρίνει τη μελέτη του Δήμου.
Ανεξάρτητα από την άποψη του καθενός, το συμπέρασμα από τους χειρισμούς είναι ένα:
Ακόμη και ένα ζήτημα αιχμής όπως η υγεία αντί να ενώσει, διχάζει, με ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ.
Εργαλειοποίησε ένα μείζον θέμα επιβίωσης χωρίζοντας τους πολίτες σε προοδευτικούς και παρακράτος (!), με μια αχαρακτήριστη ανακοίνωση που εξέδωσε χθες.
Βάφτισε τους διαμαρτυρόμενους ακροδεξιούς. Τους υπερασπιστές της άλλης άποψης, γκρουπούσκουλα.
Αντί να ενώσει όλο τον κόσμο στον κοινό στόχο βρήκε ευκαιρία να επιχειρήσει διάσπαση, επιτιθέμενος σε εκείνους που συνέπλεε ως τώρα.
Είναι να απορεί κανείς.
Η στάση τους, οι ανακοινώσεις τους δείχνουν ένα κόμμα που ζητά επιβεβαίωση για να θρέψει τον εγωισμό του.
Γιατί άραγε να χτίζει τείχη, εκεί που η ίδια η κοινωνία αλλά και δημοκρατία χτίζει γέφυρες;

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το