Τοπικά

Xρ. Καραζούπης: Αλαζονική η ανακοίνωση του Δημάρχου Αλμυρού

Την απάντησή του στον Δήμαρχο Αλμυρού στέλνει με ανακοίνωσή του ο Δ/ντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ της εθελοντικής περιβαλλοντικής ομάδας Αλμυρού «Εν δράσει» Χρ. Καραζούπης.  Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται στην ανακατασκευή του Πυροφυλακείου στην Όθρυ αλλά και στην απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου Υπαλλήλων ΟΤΑ σύμφωνα με την οποία θα του επιστραφούν οι αποδοχές του που παρακρατήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο τέθηκε σε αργία.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κ. Καραζούπη:

«Μία τελευταία (πιστεύω) απάντηση στην αλαζονική ανακοίνωση  του Δημάρχου Αλμυρού στα ΜΜΕ, κατά ενός ενεργού πολίτη, ενός δημότη, ενός στελέχους του Δήμου Αλμυρού.

Παραβλέποντας τις προσβολές, τις συκοφαντίες, τις απειλές και τα ψέματα που εκτόξευσε στον λίβελο  εναντίον μου, στα ΜΜΕ,  ο Δήμαρχος Αλμυρού, για τα οποία θα απευθυνθώ στη  δικαιοσύνη, θέλω για πολλοστή φορά να διευκρινίσω τα παρακάτω, για τα οποία ο κάθε πολίτης τα έχει καταλάβει, αλλά ο Δήμαρχος Αλμυρού, επηρεαζόμενος από το ανεξήγητο μένος εναντίον μου, σφυρίζει αδιάφορα και κάνει πως δεν καταλαβαίνει.

  •  Η ανακατασκευή του Πυροφυλακείου στην Όθρυ, (ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης)  δημιουργήθηκε για την καλύτερη λειτουργικότητά του, τη πυροπροστασία του βουνού της Όθρυς, τη πάταξη της λαθροϋλοτομίας, αλλά και της προστασίας των βοτάνων του βουνού και  ολοκληρώθηκε το έτος 2008,  καθ’ υπόδειξη, εντολή, συνεννόηση  και γνώση όλων των εμπλεκομένων δημοσίων φορέων, Δασαρχείο Αλμυρού, Νομαρχία Μαγνησίας, Πολιτική Προστασία Νομαρχίας , Αντινομάρχη τότε Κο Ντίτορα, Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δήμος Αλμυρού,  με  χορηγία ιδιωτικών επιχειρήσεων, με μηδενική επιβάρυνση των Δημοσίων Φορέων για τη καλύτερη αποτελεσματικότητα, σύμφωνα με την υπ. αρ.  2228/10-04-2007 απόφαση του Γ.Γ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Κου Φούρλα,  κατά  την ένταξή μας στο Μητρώο ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ της  Γ.Γ.ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

Το ΤΡΙΜΕΛΕΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΕΙΟ ΒΟΛΟΥ με την υπ. αρ. 2254/2016 απόφασή του  αθώωσε ομόφωνα τον εκπρόσωπο και πρόεδρο της  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» Καραζούπη Χρήστο, από την κατηγορία της ….«Ανεπίτρεπτης μεταβολής χρήσεως εγκατάστασης εντός δάσους καθ’ υπέρβαση» και ταυτόχρονα απέβαλλε την πολιτική αγωγή του Δήμου Αλμυρού, με παρόντα στη δίκη τον Δήμαρχο Αλμυρού Κο Εσερίδη, ο οποίος ήθελε να καταθέσει ως μάρτυρας κατηγορίας!! Ενώ δε το Δικαστήριο απέβαλλε τη πολιτική Αγωγή του Δήμου Αλμυρού, σύμφωνα με την παραπάνω απόφαση, με το Χρηματικό Ένταλμα Πληρωμής Νο 1258/23-12-2016 ( ΑΔΑ:Ω8Δ9ΩΨ7-ΓΓ7) ποσού πληρωμής 700 ευρώ,  του Δήμου Αλμυρού, πληρώθηκε εξωτερικός δικηγόρος του Δήμου για υπηρεσίες τις οποίες δεν προσέφερε, αφού αποβλήθηκε από αυτό .

Επίσης διαβιβάσθηκε στον  ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΈΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ – ΣΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ κου Ντίτορα Νικ,  και το υπ. αρ. 2046/108468/21-08-2017 έγγραφο του Δασαρχείου Αλμυρού (επισυνάπτεται) στην από 24/07/2017 ΑΙΤΗΣΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ  με το οποίο ζητά την αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης καθότι η έκταση δεν είναι δασική.

Επισυνάπτουμε δε και δύο φωτογραφίες, μία   από τον απεγκλωβισμό συμπολίτη μας από τα χιόνια κοντά στο πυροφυλάκειο και ευτυχώς του προσφέραμε ζεστό τσάι και λίγο λουκάνικο για να συνεχίσει τη πορεία του και μία άλλη από τη κατασκευή ενός γεφυριού, στη ανάδειξη του παλιού μονοπατιού ,ΒΡΥΝΑΙΝΑ – ΠΑΛΑΙΟΣ ΠΛΑΤΑΝΟΣ, δεν γνωρίζουμε αν έχει άδεια, αλλά γνωρίζουμε την αναγνώριση των κτηνοτρόφων προς εμάς, καθότι από αυτό περνούν ακίνδυνα τα ζώα τους το χειμώνα, από τη μία όχθη του ποταμιού στην άλλη. Ιδού πεδίον λαμπρό, για ακόμη ένα γκρέμισμα. Τέτοιες πράξεις κάναμε πάρα πολλές αλλά δεν είναι ανάγκη να τις διατυμπανίζουμε, καθότι όλος ο κόσμος γνωρίζει και αναγνωρίζει  το έργο μας και πιστεύουμε ότι σύντομα θα τα αναγνωρίσει και ο κύριος δήμαρχος.

– Με την υπ. αρ.101/11-08-2017 απόφασή του το ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΟΤΑ Α΄ και Β΄ Βαθμού αποφάσισε να επιστραφουν οι αποδοχές που μου παρακρατήθηκαν κατά το χρονικό διάστημα κατά το οποίο έχω τεθεί σε αργία…… (κάνοντας βόλτες με το ποδήλατό μου γύρω στη πλατεία) όπως λέει ο Κύριος Δήμαρχος μη σεβόμενος  τις αποφάσεις  των Δικαστηρίων, βάζοντας τους δημότες να πληρώνουν την μανία καταδίωξης του Δημάρχου (η μη απόδοση μισθών μετά από απόφαση δικαστηρίου σε εργαζόμενους, είναι ποινικό αδίκημα) και πιστεύω να το έχουν διαβιβάσει αυτό στον Κύριο Δήμαρχο. Επί πλέον θέλω να υπερασπισθώ τα παρακάτω:

–  Το υπηρεσιακό μου  ήθος, την υπηρεσιακή μου εργατικότητα και επιστημονική κατάρτιση, η οποία είναι γνωστή και αποδεκτή από όλους τους συνδημότες μου, εχθρούς και φίλους, στην τριανταπεντάχρονη υπαλληλική μου διαδρομή, από τη θητεία μου ως Προϊστάμενος του ΚΕΠ και Δ/ντή Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών.

– Την ηθική μου εντιμότητα στη διαχείριση των δημοσίων πραγμάτων, αφού όλες μα όλες οι κατασκευασμένες κατηγορίες από τον Δήμαρχο Αλμυρού κατέπεσαν μία – μία , από τα πειθαρχικά και ποινικά δικαστήρια και όχι να διώκομαι από δημοτικές πλειοψηφίες.

– Τη διαφύλαξη της προσωπικής και οικογενειακής αξιοπρέπειας, όπου με λυσσαλέο τρόπο επιτίθεντο ο Δήμαρχος, καθότι η εξουσία είναι προσωρινή και η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ απέναντι στην οποία είμαστε όλοι ίσιοι, έχει αποφανθεί και το ίδιο θα κάνει και στο μέλλον.

– Την εθελοντική και κοινωνική μου δράση, μαζί με άλλους πολίτες, η οποία είναι γνωστή και αποδεκτή πανελλαδικά και η οποία θα συνεχιστεί με πιο εντατικούς ρυθμούς, καθότι κανένας και καμία εξουσία δεν μπορεί να τη παρεμποδίσει. Εμείς δε, θα κατασκευάσουμε και άλλα πυροφυλάκεια, θα βοηθάμε συνανθρώπους μας, θα βοηθάμε και θα είμαστε αρωγοί στο έργο της εκκλησίας και των σχολείων και ο Δήμαρχος με την εξουσία που κατέχει ας τα γκρεμίζει. Με μία προϋπόθεση, ποτέ δεν θα επιβαρύνουμε τον πολίτη, τουναντίον επαναλαμβάνω ότι το δημοτικό χρήμα που δαπανάται για να διώκονται υπάλληλοι και πολίτες από τον Δήμαρχο Αλμυρού, θα επιστραφεί σ’ αυτούς. Πρέπει δε να γνωρίζουμε όλοι μας ότι, η διαχείριση της όποιας εξουσίας, είναι σαν να κρατάς ένα όπλο και η μη γνώση της λειτουργίας του, το κάνει να  εκπυρσοκροτήσει εναντίον σου.

Είναι  επίσης  δεδομένο  ότι η οργάνωσή μας και εγώ προσωπικά ως δημόσιος λειτουργός επιφυλασόμεθα για κάθε νόμιμη ενέργεια,  προκειμένου να διαφυλάξουμε  την προστασία του  περιβάλλοντος,  τη ασφάλεια των πολιτών, την περιουσία και την εξυπηρέτηση του δημοσίου και των πολιτών, αλλά και τη δική μας εθελοντική δράση.

Εμείς δε, θα συνεχίσουμε πάντα να πορευόμαστε λαμβάνοντας κάθε  κόστος, οικονομικό, κοινωνικό, οικογενειακό επιμένοντας στη ρήση του ΜΠΡΕΧΤ: Αν αγωνιστείς μπορεί και να χάσεις αν δεν αγωνιστείς είσαι σίγουρα χαμένος.

Ο Δ/ντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δήμου Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ της ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΑΛΜΥΡΟΥ «ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ» Χρ. Καραζούπης»

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το