Κόσμος

Xημικά και πλαστικές σφαίρες σε πορεία στην Κωνσταντινούπολη -Διαμαρτυρία για την επίθεση σε φαν των Radiohead

Εκατοντάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, το βράδυ του Σαββάτου, με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους απομακρύνουν βίαια.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για την επίθεση που δέχθηκαν σε δισκοπωλείο την Παρασκευή το βράδυ, φαν του βρετανικού συγκροτήματος των Radiohead από ισλαμιστές. Περίπου 20 άτομα εισέβαλαν στο δισκοπωλείο Velvet Indieground, δημοφιλές σημείο συνάντησης φίλων της μουσικής στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, όπου είχαν συγκεντρωθεί άτομα για να ακούσουν τον τελευταίο δίσκο που κυκλοφόρησε το βρετανικό συγκρότημα.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε κανόνια νερού, πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα, για να απομακρύνει τους περίπου 500 ανθρώπους που μετείχαν στη χθεσινοβραδινή διαδήλωση. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα όπως «Ολοι μαζί ενάντια στον φασισμό» και αποκαλούσαν τον Ταγίπ Ερντογάν «κλέφτη» και «δολοφόνο».

Υπάλληλος του δισκοπωλείου ανέφερε ότι οι 20 ισλαμιστές ενοχλήθηκαν το κατάστημα έπαιζε μουσική και σέρβιρε αλκοόλ κατά τη διάρκεια του Ραμαζανιού. Μάλιστα, όπως φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι ισλαμιστές είχαν κλομπ, έβρισαν και ξυλοκόπησαν όσους ήταν στο δισκοπωλείο, φωνάζοντας «Θα σας σκοτώσουμε μπάσταρδοι».

Σε ανακοίνωση τους οι Radiohead καταδίκασαν την επίθεση. «Οι σκέψεις μας βρίσκονται δίπλα σε όσους δέχθηκαν επίθεση στο Velvet Indieground στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζουμε κάποια μέρα να μπορέσουμε να αφήσουμε πίσω μας αντίστοιχες πράξεις βίας. Για την ώρα, προσφέρουμε στους οπαδούς μας στην Κωνσταντινούπολη την αγάπη και την υποστήριξη μας», ανέφεραν σε αυτή.

Πηγή www.iefimerida.gr

Share

Πρόσφατα άρθρα

Μετατίθεται για τις 26 Ιουλίου η προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων των νομικών προσώπων

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή, μετατίθεται για τις 26/7/2024 η προθεσμία υποβολής…

13 Ιουνίου 2024

Γεωργιάδης: Θα επεκτείνουμε την άυλη συνταγογράφηση και σε τουρίστες

Την πρόθεσή του να επεκτείνει το σύστημα της άυλης συνταγογράφησης και σε τουρίστες τόσο της…

13 Ιουνίου 2024

Πρόστιμο €200 εκατ. στην Ουγγαρία από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επειδή δεν συμμορφώνεται με το ευρωπαϊκό δίκαιο για το άσυλο

Την επιβολή προστίμου 200 εκατομμυρίων ευρώ το οποίο θα αυξάνεται κατά 1 εκατ. για κάθε…

13 Ιουνίου 2024

Φθιώτιδα: Θαλάσσια ανεμώνη τσίμπησε 4χρονη σε παραλία

Περιπέτεια για οικογένεια από την Ανατολική Φθιώτιδα που είχε πάει για μπάνιο την περασμένη Κυριακή…

13 Ιουνίου 2024

Πόσοι ασθενείς έχουν πληρώσει απογευματινά χειρουργεία – Γιατί δεν προχωρούν οι 50.000 δωρεάν επεμβάσεις

Ενταγμένα στη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων είναι πλέον τα απογευματινά χειρουργεία. Παρότι διενεργείται ένας συγκεκριμένος…

13 Ιουνίου 2024

Δεν ανακοινώνουν τον χρόνο και τον τόπο της απολογίας του 37χρονου που σκότωσε την 11χρονη

Αύριο, Παρασκευή, αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή ο 37χρονος που σκότωσε την 11χρονη Βασιλική σε…

13 Ιουνίου 2024