Τοπικά

«Το ξήλωμα της νησίδας στην Παπαδιαμάντη συνδέεται με το σχέδιο – “ψύχωση” της δημοτικής αρχής Βόλου για την Καραμπατζάκη»

«Η κίνηση της δημοτικής αρχής να σπάσει τη νησίδα στη οδό Παπαδιαμάντη είναι συνυφασμένη με το συνολικό σχέδιο ¨ψύχωση¨ για την διάνοιξη της Καραμπατζάκη και τη σύνδεσή της με τον Περιφερειακό» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική κίνηση “Μαζί για τον Βόλο”.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως “έπιασε αμόκ τη δημοτική αρχή και έσπασε τη νησίδα χωρίς να περιμένει την επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση” ενώ προσθέτει πως “η δημοτική αρχή σπάζει ότι βρει μπροστά της, χωρίς να αναφέρεται στην οδό Καραμπατζάκη, προσπαθώντας να παραπλανήσει την κοινωνία και τις Αρχές”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της δημοτικής κίνησης “Μαζί για τον Βόλο”:

“Αμόκ έπιασε τη Δημοτική Αρχή και τρέχανε πρωί πρωί, πριν καν δημοσιεύσουν την απόφαση στη Διαύγεια και χωρίς να περιμένουν την επικύρωση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας, να σπάσουν τη νησίδα στην οδό Φιλαδελφείας. Στην ανακοίνωσή τους δε, ούτε λόγος περί διάνοιξης της οδού Καραμπατζάκη γνωρίζοντας ότι πλέον οποιαδήποτε εργασία που αλλάζει τη χρήση αυτής της οδού είναι παράνομη μετά από την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Σε τι εξυπηρετεί η απομάκρυνση αυτής της νησίδας που απέτρεπε την απρόσκοπτη κίνηση με τη λογική της προστασίας των πεζών, των ΑΜΕΑ, των ποδηλάτων και όλων γενικά που κινούνταν επί της οδού Καραμπατζάκη πλην των μηχανοκίνητων οχημάτων; Για εμάς είναι ξεκάθαρο ότι η κίνηση αυτή είναι απαράμιλλα συνυφασμένη με το συνολικό σχέδιο «ψύχωση» που έχει η Δημοτική Αρχή για την αλλαγή χρήσης της Καραμπατζάκη, τη διάνοιξη της καθώς και τη σύνδεση της με τον Περιφερειακό και την οδό Λαρίσης,  μετατρέποντας την έτσι σε έναν μίνι Περιφερειακό χωρίς καν να έχουν ολοκληρωμένο σχέδιο ή κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική μελέτη καταλήγοντας έτσι σε «αποσπασματικά» και «σπασμωδικά» έργα. Το «αφήγημα» αυτό δεν τους βγαίνει. Ο νόμος είναι πλέον «ανάχωμα» στη δική τους ασυδοσία και γι’ αυτό σπάζουν ότι βρουν μπροστά τους χωρίς να αναφέρονται στην οδό Καραμπατζάκη προσπαθώντας να παραπλανήσουν τις Αρχές και την κοινωνία. Θα το βρουν και αυτό μπροστά τους.

Διότι δεν αρκεί κάποιος να επικαλείται ότι τα έργα και οι πράξεις του είναι στα «πλαίσια του νόμου» αλλά και να το αποδεικνύει εμπράκτως και να αποσύρεται από σχέδια που έχουν κριθεί παράνομα. Αλλά η ευθιξία και η ηθική τους είναι ανύπαρκτες

Όσο για τα χονδροειδή ψέματα (εκτός κι αν πρόκειται για παντελή άγνοια νομικών αποφάσεων, που δε το νομίζουμε) που ειπωθήκαν χθες, από τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου στο Δημοτικό Συμβούλιο, φυσικά και θα διαψευσθούν από την πραγματικότητα που όσο και αν δεν τους αρέσει βρίσκεται παρούσα επίμονα. Το ΣτΕ, πρώτα απ’ όλα, έκρινε ότι δεν έχει καμία νομική υπόσταση, δηλαδή δεν υφίσταται, η 204/17 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, λόγω όλων των ελλείψεων και παραλήψεων που συμπεριλαμβάνονται στο σκεπτικό του. Άρα μία έωλη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου συμπαρασύρει και όλες τις υπόλοιπες αποφάσεις. Αλλιώς πως καλείται ο Δήμος να αναστείλει όλες τις παρεμβάσεις στη Καραμπατζάκη μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης; Θα παρακαλούσαμε παρερμηνείες με δηλώσεις επιπέδου «Προέδρου Εδεσσαϊκού» να μην ξαναγίνουν.

Το λυπηρό συμπέρασμα είναι ένα. Τη στιγμή που σε πολλές χώρες του κόσμου αλλά και στην Ευρώπη, έχει ανοίξει η κουβέντα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που μπορούν να αλλάξουν θεαματικά τις πόλεις μας μαζί και με την απόφαση του Πράσινου Ταμείου του Υπουργείου Περιβάλλοντος αναμένεται να χρηματοδοτηθούν πόλεις που θα αναπτύξουν τις στρατηγικές αυτές. Αντί η πόλη του Βόλου να στραφεί προς αυτή την κατεύθυνση, η παρούσα Δημοτική Αρχή αναλώνεται σε επικοινωνιακές τακτικές, κάνει καταδρομικές εφόδους συνοδευόμενη από μπράβους προσπαθώντας να εκβιάσει με τετελεσμένα γεγονότα και παρακάμπτει τους νόμους ρίχνοντας «στάχτη στα μάτια» του πολίτη γυρίζοντάς την πόλη πολλά χρόνια πίσω”.

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το