Τοπικά

Ξέσπασε ξανά “πόλεμος” για τα κιγκλιδώματα στο πρώην Πολυκλαδικό

πολυκλαδικό αυλή

Θέμα επανατοποθέτησης των κιγκλιδωμάτων στο σχολικό συγκρότημα του πρώην Πολυκλαδικού, για τον διαχωρισμό του αύλειου χώρου που μοιράζονται το 2ο ΕΠΑΛ και το 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, εγείρει ομάδα γονέων, μαθητών αλλά και εκπαιδευτικών του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας.

Το αίτημα τέθηκε στη δημοτική αρχή μετά την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις αρχές Οκτωβρίου 2014 στο 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, από φωτιά σε κατασεκυή φελιζόλ, καθώς υπήρξαν φήμες ότι τη φωτιά έβαλαν μαθητές του ΕΠΑΛ.

Για “ρατσιστική” πρόταση έκανε λόγο ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, που συνεδρίασε σήμερα, ενώ ο διευθυντής του 2ου ΕΠΑΛ και πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας Σωκράτης Σαβελίδης επισήμανε ότι “μεταξύ των σχολείων πρέπει να χτίζονται γέφυρες και όχι τείχη”.

Οι διευθυντές του 2ου ΕΠΑΛ, του 2ου ΓΕΛ Ν. Ιωνίας και του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Ν. Ιωνίας κ.κ. Σαβελίδης, Μανδράκης και Τσοκανάκης, συναντήθηκαν σήμερα με τον διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γ. Δοδοντσάκη και συζήτησαν το θέμα. Ο κ. Δοδοντσάκης τάχθηκε κατά της τοποθέτησης κιγκλιδωμάτων.

Επιπλέον, όπως ανέφερε ο κ. Σαβελίδης που επικοινώνησε με τον πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας του δήμου Βόλου Απ. Γαλάτη, το θέμα δεν πρόκειται να τεθεί προς συζήτηση στη συνεδρίαση της ΠΕΔ την ερχόμενη Παρασκευή, όπως αρχικά είχε γίνει γνωστό. Για το λόγο αυτό ο ίδιος ανέβαλε την έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ που είχε συγκαλέσει για σήμερα το απόγευμα.

Επισήμανε, επίσης, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να τοποθετηθούν τα κάγκελα που “έπεσαν” το Δεκέμβριο του 2009 έπειτα από αποφάσεις των δεκαπενταμελών των συστεγαζόμενων σχολείων, αλλά και της τότε δημοτικής αρχής του Π. Μαβίδη, ενώ υπέρ της αποξήλωσης είχαν ταχθεί τότε και εκπαιδευτικοί, αναγνωρίζοντας την αλλαγή των συνθηκών που σε παλαιότερη εποχή είχαν επιβάλλει τον διαχωρισμό.

“Ο Σύλλογος διδασκόντων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας δεν εφησυχάζει γιατί θεωρεί ότι υπάρχουν ακόμη πυρήνες που θέλουν τον διαχωρισμό των δύο σχολείων, ανέφερε ο κ. Σαβελίδης. Σημειώνεται ότι στη φωτιά του Οκτωβρίου 2014 αν δεν ήταν ανοιχτό το προαύλιο και υπήρχαν τα κάγκελα, δεν θα είχαν σπεύσει άμεσα και τόσο κοντά τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δεν θα είχαν απομακρυνθεί οι μαθητές τάχιστα από το σημείο της φωτιάς.

Τέλος ο κ. Σαβελίδης τόνισε οτι ήδη εδώ και μία εβδομάδα οι ώρες των διαλειμμάτων για τα δύο σχολεία είναι διαφορετικές ώστε να υπάρχει καλύτερη εποπτεία των μαθητών.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το