Τοπικά

Ξέσπασε διαμάχη μεταξύ Μπασδάνη και Πλαστάρα για…ανώνυμους επενδυτές

Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ Τ. Πλαστάρας υποστήριξε πως υπάρχουν επενδυτές, που όμως δεν αποκαλύπτει, οι οποίοι ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ή να εξαγοράσουν μεταποιητική επιχείρηση στο Βόλο ή να επενδύσουν στην εξαγωγή τοπικών προϊόντων. Ο Τ. Πλαστάρας που βρίσκεται «απέναντι» από τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Τ. Μπασδάνη καθώς ενδιαφέρεται να διεκδικήσει την προεδρία του φορέα, του ασκεί κριτική γιατί κανείς δεν ενδιαφέρθηκε να καθοδηγήσει τους επενδυτές.
Ρωτήθηκε ποιοι είναι αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει και είπε πως πρόκειται για προσωπικούς του φίλους. Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού, το «γάντι σήκωσε» ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου και δηλώνει πως αν υπάρχει fund και όχι fund-ασμα, να τον επισκεφθούν στο Επιμελητήριο για να συζητήσουν.

plastaras

Απάντηση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας:

Το σχόλιο του Επιμελητηρίου Μαγνησίας στις δηλώσεις του κ. Τρ. Πλαστάρα σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό περί ξένου fund που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο Βόλο εχει ως εξης:
«Στα όσα υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕΜ στην τηλεοπτική του εμφάνιση την Τρίτη 04/10/2016 στον τηλεοπτικό σταθμό “ThessaliaTV” περί ύπαρξης ξένου fund που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο Βόλο αλλά δεν υπάρχει κανείς να το… καθοδηγήσει, έχουμε να παρατηρήσουμε τα εξής:
1. Ουδέποτε το τελευταίο διάστημα προσέγγισε το Επιμελητήριο εκπρόσωπος κάποιου επενδυτικού ομίλου, εταιρείας ή άλλης νομικής μορφής από την Ελλάδα ή το Εξωτερικό, προκειμένου να αναφέρει την πρόθεσή του για επενδύσεις στο Βόλο. Προφανώς, εάν το Επιμελητήριο Μαγνησίας δε γνωρίζει τις προθέσεις κάποιων μελλοντικών επενδυτών, δεν είναι δυνατό να μπορέσει να προσφέρει την συμβουλευτική που απαιτείται και να τους διευκολύνει, όπου χρειάζεται.
2. Η ΟΕΒΕΜ, εφ’ όσον γνωρίζει ότι υπάρχει κάποιο μεγάλο fund του Εξωτερικού που ενδιαφέρεται να επενδύσει στο Βόλο, θα έπρεπε να ενημερώσει το Επιμελητήριο πρώτα και κύρια ή να ενημερώσει το fund να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση. Αυτή είναι η ενδεδειγμένη τακτική και όχι τα τηλεοπτικά «πυροτεχνήματα» προς χάριν εντυπωσιασμού.
3. Εφ’ όσον η ύπαρξη του fund είναι πραγματική, καλούμε τους ενδιαφερομένους, έστω και τώρα, να προσεγγίσουν το Επιμελητήριο για να τους παρασχεθεί η συμβουλευτική που απαιτείται. Αυτό βεβαίως από την στιγμή που δεν πρόκειται για fund-ασμα.
Καταλήγοντας, οφείλουμε να επισημάνουμε στον κ. Πλαστάρα ότι ποδοσφαιρική ορολογία και λαϊκισμοί δεν τιμούν οποιονδήποτε Φορέα».

mpasdanhs

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το