Τοπικά

Ξένοι επενδυτές φλερτάρουν με την Θεσσαλία – Σημάδια ελπίδας για την βιομηχανική παραγωγή

Αναθερμαίνεται σταδιακά η βιομηχανική παραγωγή στην Μαγνησία και την Θεσσαλία με την έμφαση να δίνεται και στις εξαγωγές, τη στιγμή μάλιστα που έχουν εμφανιστεί ξένοι επενδυτές που θέλουν να επενδύσουν στην Θεσσαλία. Βέβαια η θετική αυτή εικόνα δεν αναιρεί τα σημαντικά ζητήματα που υπάρχουν με την μεγάλη φορολόγηση, το υψηλό κόστος ενέργειας και την γραφειοκρατία.
Η πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Συνδέσμου Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας κ. Ελένη Κολιοπούλου ερωτηθείσα πώς πορεύεται η βιομηχανική παραγωγή στην Θεσσαλία, απάντησε πως «πάμε λίγο καλύτερα στην παραγωγή, λίγο πιο σταθερά, πάμε καλά και στις εξαγωγές. Τα νούμερα είναι καλά για την παραγωγή και τους τζίρους. Και είναι πολλοί μήνες που υπάρχει αυτό το θετικό πρόσημο, γιατί δείχνει να υπάρχει διάρκεια».

Η ίδια διευκρίνισε πως «το θετικό κλίμα που υπάρχει τώρα, σημαίνει πως ελπίζουμε να μην δούμε να κλείνουν βιομηχανίες στην Θεσσαλία, αντιθέτως να ανοίγουν κάποιες. Πρέπει να προχωρούμε με σταθερά βήματα και να δημιουργήσουμε ένα κλίμα φιλικό προς τις επιχειρήσεις και τις επενδύσεις. Έτσι θα δημιουργηθούν αξιόπιστες θέσεις εργασίας και οι μισθοί θα αυξηθούν με υγιή τρόπο. Θα κρατηθούν οι θέσεις εργασίας. Έχουμε πολύ καλό προσωπικό, υποδομές, είμαστε στην Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούμε να γίνουμε πιο φιλικοί προς τις επενδύσεις, ώστε να τραβήξουμε τα διαθέσιμα κεφάλαια».
Ερωτηθείσα, αν υπάρχουν αυτή την περίοδο επενδύσεις στην Θεσσαλία, απάντησε πως «έχουμε, αλλά είναι αργά και σταθερά. Υπάρχει ένα μεγάλο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για την Θεσσαλία και αυτό είναι καλό. Υπάρχει μια κινητικότητα και μας έχουν κτυπήσει την πόρτα ως Σύνδεσμος Βιομηχανιών. Σε διεθνές επίπεδο υπάρχουν πολλά χρήματα και ψάχνουν να βρουν πώς θα τα επενδύσουν, καθώς και ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος. Μάλιστα το ενδιαφέρον για επενδύσεις είναι εντός των βιομηχανικών περιοχών της Θεσσαλίας».

Η ίδια πρόσθεσε πως «θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και άλλα ζητήματα, όπως είναι η υψηλή φορολόγηση, το υψηλό κόστος της ενέργειας, αλλά και γενικότερα το μη μισθολογικό κόστος. Υπάρχουν ακόμη πολλά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της βιομηχανίας».
Το επόμενο Δ.Σ. του Συνδέσμου θα πραγματοποιηθεί στην Καρδίτσα, ώστε να υπάρχει μια επικοινωνία με τις τοπικές κοινωνίες σε όλη την εμβέλεια δράση του συνδέσμου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το