Τοπικά

Ξενοδοχοϋπάλληλοι Μαγνησίας για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού: Οι πραγματικοί συντελεστές του στο περιθώριο!

Την ευθύνη της κυβέρνησης όσον αφορά την καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού των ξενοδοχείων, υπογραμμίζει το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού.

Όπως, ειδικότερα, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού σήμερα με πολλούς και σημαντικούς συμβολισμούς! Κι επειδή πολλοί «υπέρμαχοι», με πρώτη και καλύτερη την Κυβέρνηση, θα σπεύσουν να σπεκουλάρουν το νόημά της, με πλείστες εθιμικές υποσχεσιολογίες, ας τους θυμίσουμε ότι η πραγματική ανάδειξη της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και πολιτικής συμβολής του Τουρισμού δεν νοείται με εργαζόμενους είλωτες, εργοδότες ασύδοτους και πολιτικές εχθρικές προς την πραγματική του ανάπτυξη.
Αν, λοιπόν, εννοεί η Κυβέρνηση τα όσα λέει περί «…αειφόρου ανάπτυξης», και «άσκησης μιας όντως εθνικής πολιτικής με στρατηγικό βάθος», ας μεριμνήσει και για τους βασικούς συντελεστές αυτής της ανάπτυξης, δηλαδή για τους εργαζόμενους.
Τα δικαιώματα των οποίων, με δική της αποκλειστικά ευθύνη, η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού τα βρίσκει, καταστρατηγημένα, λεηλατημένα, ανύπαρκτα, θυσιασμένα στις απαιτήσεις των δανειστών και των «ψιλών» γραμμάτων των μνημονίων!
Όλα τα άλλα είναι …τουριστικά φληναφήματα της Κυβέρνησης, κακοτυπωμένα φέϊγ-βολάν, απλώς για να τα «παίρνει ο άνεμος»!

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το