Προσποιήθηκε υπάλληλο της Αστυνομίας που ήθελε δήθεν να μισθώσει δωμάτιο για δύο βραδιές και έπεισε ξενοδόχο του Βόλου, να του δώσει τους κωδικούς, όλους μάλιστα, του τραπεζικού της λογαριασμού, με αποτέλεσμα να της αφαιρέσει σαν κύριος το ποσό των 15.000 ευρώ…
Η νέα απάτη σε βάρος ξενοδόχου της πόλης έγινε γνωστή χθες, ενώ ήδη έχει υποβληθεί μήνυση κατ’ αγνώστων. Η απάτη φέρεται να έγινε στα μέσα του φετινού Ιουλίου. Άνδρας, πιθανότατα Έλληνας, φέρεται να τηλεφώνησε σε 49χρονη ξενοδόχο του Βόλου και προσποιούμενος υπάλληλο της Αστυνομίας, που ήθελε δήθεν να μισθώσει κατάλυμα για δύο βραδιές για τον προϊστάμενό του, έπεισε την ξενοδόχο να του δώσει όλους τους κωδικούς του τραπεζικού της λογαριασμού, προκειμένου να της καταθέσει με web banking τα χρήματα… Τελικά όχι μόνον χρήματα δεν κατάθεσε, αλλά της «σήκωσε» και όλα όσα είχε στον λογαριασμό της, 15.000 ευρώ… Μάλιστα είχε τέτοιο θράσος ο απατεώνας, που τηλεφώνησε στην ξενοδόχο και της ζήτησε και τον κωδικό επιβεβαίωσης που αποστέλλει η τράπεζα στη συναλλαγή μέσω web banking κι εκείνη του τον έδωσε… Η μεταφορά του ποσού φέρεται να έγινε σε λογαριασμό ελληνικής τράπεζας, ενώ ο κάτοχός του φέρεται να έχει ταυτοποιηθεί από την Αστυνομία.
Ωστόσο, η έρευνα συνεχίζεται για τον εντοπισμό του απατεώνα. Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Βόλου μετά την υποβολή της σχετικής μήνυσης από την παθούσα ξενοδόχο φέρεται να παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση, που ανατέθηκε ήδη στην υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Πλέον οι απάτες σε βάρος επιχειρηματιών είναι καθημερινό φαινόμενο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τηλέφωνα με τα οποία επικοινωνούν συνήθως οι απατεώνες με τα θύματά τους, είναι «πακιστανικά», ενώ οι λογαριασμοί στους οποίους μεταφέρουν τα χρήματα που υφαρπάζουν, ανήκουν σε ηλικιωμένους, που δεν έχουν ιδέα τι γίνεται… Η Αστυνομία συστήνει να είμαστε πολύ προσεκτικοί όταν μας τηλεφωνούν και ζητούν στοιχεία των τραπεζικών μας λογαριασμών, για να μας καταθέσουν χρήματα και φυσικά δεν δίνουμε ποτέ τους κωδικούς των εν λόγω λογαριασμών σε κανέναν.