Τοπικά

Ξενοδοχείο “Μπάλλας” στην Αγριά: Η Έμμυ και ο Μάριος προσφέρουν ένα ζεστό δωμάτιο σε όσους δεν έχουν θέρμανση

Ένας 36χρονος ιδιοκτήτης ξενοδοχείου στην Αγριά μαζί με τη σύζυγό του, από τις αρχές της εβδομάδας προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε όσους έχουν ανάγκη από ένα μέρος για να μείνουν. Παρέχουν τη δυνατότητα σε ανθρώπους που δεν έχουν στέγη ή και χρήματα για θέρμανση, να εξασφαλίσουν ένα ζεστό δωμάτιο τουλάχιστον όσο διαρκέσει το κύμα ψύχους που πλήττει τη Μαγνησία. Ήδη έγινε η πρώτη κρούση για έναν 75χρονο, στον οποίον έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση στην οικία του λόγω χρεών.

Η Έμμυ και ο Μάριος Μπάλλας, αμφότεροι άνθρωποι με ευαισθησίες έπραξαν το αυτονόητο. Δίχως να το πολυσκεφτούν, πήραν την απόφαση να δίνουν όσα δωμάτια διαθέτουν σε άστεγους και οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες τους. Για το νεαρό ζεύγος, ιδιαίτερα αυτή την εποχή που η υγειονομική κρίση έχει επιδεινώσει την κατάσταση, άνθρωποι με προβλήματα δεν είναι «αόρατοι». Για τους ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου «Μπάλλας» στην Αγριά, δυναμικότητας έντεκα δωματίων, η αλληλεγγύη δεν είναι… θύμα της πανδημίας. Αντίθετα, με την αξιέπαινη πρωτοβουλία τους, μετατρέπουν το τουριστικό τους κατάλυμα σε χώρο φιλοξενίας, παρέχοντας ασφάλεια και προσωρινή στέγαση.

«Εάν κάποιος έχει ανάγκη από ένα μέρος για να μείνει, μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας. Για παράδειγμα κάποιος που έχει πρόβλημα με τη θέρμανση του σπιτιού του, προτιθέμεθα να τον φιλοξενήσουμε για όσο διάστημα χρειαστεί και να του προσφέρουμε ένα προσωρινό κατάλυμα», σημείωσε ο κ. Μπάλλας, ο οποίος γνωστοποίησε την πρόθεσή του την περασμένη Δευτέρα, με σχετική ανάρτηση στον λογαριασμό που διατηρεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Όπου μπορούμε να βοηθήσουμε, το κάνουμε», παραδέχθηκε. «Όχι μόνο εμείς, αλλά γενικότερα η κοινωνία της Αγριάς δεν έχει χάσει τα αντανακλαστικά της. Η αλληλεγγύη συνεχίζει να μας χαρακτηρίζει. Θυμάμαι πως πριν από δύο μήνες περίπου, όταν πάρθηκε πρωτοβουλία να συγκεντρώσουμε πράγματα για τους πληγέντες της Καρδίτσας από τις πλημμύρες, η ανταπόκριση υπήρξε συγκινητική. Ο κόσμος της Αγριάς βοηθάει», συμπλήρωσε στη συνέχεια ο ιδιοκτήτης του καταλύματος, ο οποίος συνεργάζεται επίσης με τον Σύλλογο Συμπαράστασης Κρατουμένων Βόλου «Ο Εσταυρωμένος» και τον π. Θεόδωρο Μπατάκα.

Αν και οι προηγούμενοι μήνες κύλησαν δύσκολα για το σύνολο του ξενοδοχειακού κλάδου και οι κρατήσεις εμφάνισαν κατακόρυφη πτώση, λόγω των δύο lockdown, o 36χρονος επιχειρηματίας παραμένει αισιόδοξος. Πλέον διανύει τον 13ο χρόνο παρουσίας στον χώρο, όταν και εξαγόρασε το κατάλυμα από τον θείο του. Και παρότι δεν είχε σχέση με τα τουριστικά, το 2008 τόλμησε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στο επιχειρείν, ενώ το γεγονός πως μέχρι και σήμερα δηλώνει «παρών», έχοντας περάσει αλώβητος από τις συμπληγάδες της οικονομικής κρίσης και της πανδημίας του κορωνοϊού, σημαίνει πολλά για τον Μάριο Μπάλλα. «Ήμουν 23 ετών όταν αποφάσισα να δοκιμάσω στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις μαζί με τη γυναίκα μου, με την οποία είμαστε μαζί από μικροί. Το θεωρήσαμε ευκαιρία και έτσι επενδύσαμε στην Αγριά, τον τόπο όπου γεννήθηκα και μεγάλωσα. Αρκεί να μας αφήνουν να δουλεύουμε, όπως πρέπει», δήλωσε ο νεαρός επιχειρηματίας, ο οποίος στη συνέχεια επισήμανε ότι η προσωπική εργασία και η αγάπη για αυτό που κάνει, είναι τα δύο στοιχεία που έχει ξεχωρίσει. «Η φιλοξενία είναι στο «αίμα» του Έλληνα, ούτως ή άλλως», κατέληξε.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το