Πολιτισμός

Ξενάγηση στη ρομαντική Γερμανία από τον Παύλο Καρανίκο

Ο φωτογραφικός χειμώνας είναι και τον Δεκέμβριο εδώ στον Βόλο και στο Καφέ 4 Εποχές. Σε αυτή την προβολή θα μας ταξιδέψει ξανά στην Ευρώπη, στη συνέχεια του ταξιδιού της Αλσατίας που είδαμε τον Νοέμβριο. Θα μας φέρει στην καρδιά της Ευρώπης, το Στρασβούργο, και στη συνέχεια θα μας μεταφέρει στη Νότια Γερμανία για να ακολουθήσουμε τον Ρομαντικό Δρόμο.

Στο σεργιάνι μας αυτό θα δούμε πανέμορφες γωνιές πόλεων και χωριών, εκπληκτικά σπίτια με τις ξυλοδεσιές, ναούς, δημόσια κτίρια σε Μπαρόκ και Γοτθικούς ρυθμούς, μεγάλα και μικρά χωριά με μεγάλες και μικρές «κεντημένες» και χιλιοστολισμένες πλατείες, κάστρα περήφανα και ανεμοδαρμένα, κήπους, λιβάδια λόφους και δάση. Σε όλα αυτά απεικονίζεται το παρελθόν και η μακραίωνη ιστορία μιας περιοχής που μαζεύει τα πλούτη της, κρατά την αρχοντιά της, την αξιοπρέπειά της και την ιπποτική της αίγλη. Η όψη αυτή θα μας ενθουσιάσει και ταυτόχρονα θα μας εντυπωσιάσει.

Ένα ταξίδι διαφορετικό, ένα ταξίδι στο χθες και στο σήμερα, ένα ταξίδι με χρώμα, με φαντασία και με φινέτσα, ένα ταξίδι στην πρωτεύουσα της μεθυστικής Αλσατίας και τη ρομαντική Γερμανία θα απολαύσουν όσοι διαλέξουν να βρεθούν στη φωτογραφική βραδιά, που θα παρουσιάσει η Φωτογραφική Λέσχη Βόλου στο Καφέ 4 Εποχές (Σπυρίδη με Οικονομάκη) τη Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου, στις 21.00.
Παρουσιάζει και ξεναγεί το μέλος της Λέσχης Παύλος Καρανίκος.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το