Τοπικά

Ξέμειναν από κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης τα περίπτερα στο Βόλο “Θ”

parkarisma-klisi

Ξέμειναν από κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης τα περίπτερα και τα σημεία πώλησής τους στο Βόλο, καθώς έχει καθυστερήσει η παραλαβή τους από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου. Οδηγοί τις τελευταίες ημέρες διαμαρτύρονται για την προαναφερόμενη κατάσταση, καθώς μόλις χθες διευκρινίστηκε από τη Δημοτική Αστυνομία ότι δεν θα βεβαιώνονται κλήσεις στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης. Εκτιμάται ότι το πρόβλημα θα λυθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας με την παραλαβή των καρτών, ώστε να ακολουθήσει στη συνέχεια η προμήθεια των σημείων πώλησης.

Κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης ψάχνουν τις τελευταίες ημέρες οι οδηγοί ΙΧ, αλλά πουθενά δεν τις βρίσκουν, καθώς έχουν εξαντληθεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν «γυρίζουν από περίπτερο σε περίπτερο για να αγοράσουν προκειμένου να μη βεβαιωθεί παράβαση για παράνομη στάθμευση, αλλά δεν υπάρχουν πουθενά».
Για το θέμα ρωτήθηκε σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Δημ. Πέγιος, ο οποίος επισήμανε ότι «οι κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης στα περίπτερα έχουν ολοκληρωθεί εδώ και λίγες ημέρες. Έχει γίνει παραγγελία από το Τμήμα Προμηθειών του Δήμου για κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης, οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες σε βάθος εξαμήνου», προσέθεσε ο ίδιος.
Μέχρι να ολοκληρωθεί η προμήθεια της νέας παρτίδας καρτών, η Δημοτική Αστυνομία δεν θα βεβαιώνει κλήσεις για παραβάσεις στους χώρους ελεγχόμενης στάθμευσης.
Οι προπληρωμένες κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης πωλούνται σε καταστήματα και περίπτερα με το ειδικό σήμα: «Εδώ πωλούνται κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης».
Για την ενεργοποίηση της κάρτας ο οδηγός θα ξύνει στην επιφάνεια της κάρτας τα κατάλληλα στοιχεία που θα δείχνουν τη χρονική στιγμή έναρξης της στάθμευσης (ημερομηνία, ώρα, έτος). Η κάρτα πρέπει να τοποθετείται σε εμφανή θέση στο μπροστινό εσωτερικό μέρος του αυτοκινήτου, ώστε να είναι ορατό από τους αρμόδιους δημοτικούς αστυνόμους.
Το χρονικό περιθώριο, εντός του οποίου ο οδηγός θα μπορεί να σταθμεύσει το όχημά του σε θέση ελεγχόμενης στάθμευσης και να απομακρυνθεί και να προμηθευτεί την κάρτα είναι τα πρώτα 10 λεπτά, τα οποία θα είναι δωρεάν (με αναμμένα τα «αλάρμ» του αυτοκινήτου). Η μέγιστη διάρκεια στάθμευσης κατά τις ώρες λειτουργίας του ΣΕΣ είναι 2 ώρες.
Ελάχιστο κόστος στάθμευσης ορίζεται το ποσό που αντιστοιχεί στην ελάχιστη διάρκεια χρέωσης (δηλαδή 0,50 ευρώ τη μία ώρα), ενώ απαγορεύεται η ανανέωση του 2ωρου χρόνου στάθμευσης με νέα κάρτα.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το