Τοπικά

Ξεκινούν διανοίξεις οδών σε Βόλο, Νέα Ιωνία, Νέα Αγχίαλο και περιφερειακούς οικισμούς

Στη διάνοιξη αδιάνοιχτων οδών συνολικού μήκους 1,047 χλμ. θα προχωρήσει ο Δήμος Βόλου, στο πλαίσιο της αποκατάστασης ιδιοκτησιών ιδιωτών και τη βελτίωση της μορφής και του σχήματος των οικοπέδων για την καλύτερη οικοδομική τους εκμετάλλευση. Προς αυτή την κατεύθυνση θα ανατεθεί η εκπόνηση της μελέτης με τίτλο «Μελέτη Πράξεων Αναλογισμού Κοινόχρηστων Αδιάνοικτων Χώρων», η οποία θα έχει ως αντικείμενο τη σύνταξη τοπογραφικών διαγραμμάτων καθώς και τη συμπλήρωση των αντίστοιχων φακέλων για σύνταξη πράξεων προσκύρωσης, τακτοποίησης και αναλογισμού εντός Σχεδίου Πόλεως των πολεοδομικών ενοτήτων Βόλου, Νέας Ιωνίας και Νέας Αγχιάλου του Ενιαίου Δήμου.
Η μελέτη για την εκτέλεση εργασιών διάνοιξης αφορά σε πρώτη φάση τις παρακάτω οδούς: Πανουργιά μεταξύ Ξάνθου & Πλαπούτα Ο.Τ. 1226 & 1229, * Δερβενακίων μεταξύ Λαρίσης & Αναγνωστοπούλου & Σπετσών Ο.Τ. 1240, 1242, 1243, 1244, * Στρ. Σαράφη μεταξύ Πρίγγου & Γαλλίας, * Σπυρίδη με Λαύκου, * Ηφαίστου μεταξύ Ομήρου και Μεθώνης, * Μετσόβου μεταξύ Βελεστίνου & Υψηλάντου, * Καρδαμάτη – Πρωτεσιλάου – Σιμοπούλου – Αν. Ρωμυλίας Ν. Αγχίαλος, * Κ.Χ. Ν. Αγχιάλου Σταυρίδη Αμυρά, * Παρασκευοπούλου – Παπάγου, Νέα Ιωνία, * Χαλκηδόνος – Ισιδώρου, Νέα Ιωνία.

Να αναφερθεί ότι για την εκπόνηση της μελέτης απαιτούνται επίγεια τοπογραφική αποτύπωση πυκνοδομημένων εκτάσεων και κτηματογράφηση και σύνταξη των Πράξεων Προσκύρωσης, Τακτοποίησης και Αναλογισμού. Σύμφωνα με τη σχετική εισήγηση που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου το προεκτιμώμενο κόστος της μελέτης ανέρχεται στις 33.161,50 ευρώ (με απρόβλεπτα και ΦΠΑ 24%).
Όπως επισημαίνεται με την Πράξη Αναλογισμού γίνεται τακτοποίηση των ιδιοκτησιών σε μια περιοχή εντός του εγκεκριμένου Σχεδίου Πόλεως. Είναι μια τεχνική διαδικασία κατά την οποία οι τοπογραφικές μελέτες αποτελούν βασικό άξονα. Εκτός αυτού, η συγκεκριμένη πράξη αποτελεί και μια διαδικασία που συμβάλει στην κατοχύρωση του ολοκληρωμένου πολεοδομικού σχεδιασμού, αφού η πόλη αποκτά την απαραίτητη γη των κοινοχρήστων και κοινωφελών χώρων, ενώ, εκ παραλλήλου, εξαλείφονται τα φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης.
Στην προκειμένη περίπτωση, με την πιστή εφαρμογή του από 17-07-1923 Νομοθετικού Διατάγματος – βάσει του οποίου διέπεται η ανωτέρω διαδικασία – θα γίνει με ορθό τρόπο η προσαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου και θα διανοιχτούν νομίμως, εγκεκριμένες από το σχέδιο πόλεως, δημοτικές οδοί οι οποίες δεν έχουν διανοιχτεί μέχρι στιγμής.

Συνάντηση με Αστυνομία
Επιβεβαιώνοντας το πολύ καλό κλίμα που επικρατεί μεταξύ της Δημοτικής Αρχής του Βόλου και της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας στον Βόλο, πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση των υπευθύνων της Δημοτικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον εντεταλμένο δημοτικό σύμβουλο, κ. Τριαντάφυλλο Γκογκινούδη και του αστυνομικού διευθυντή Μαγνησίας, κ. Βασ. Καραϊσκου, του διοικητή της Τροχαίας, κ. Θαν. Κουλούρη και του διοικητή του Α.Τ Βόλου, κ. Μπαλατσούκα.
Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η συνεργασία για την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος, που αφορούν στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης και την καθημερινότητα των πολιτών, όπως η τήρηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, ιδιαίτερα στην παράνομη στάθμευση, οι έλεγχοι στη λειτουργία των λαϊκών αγορών και οι έλεγχοι στα καταστήματα για την απαγόρευση του καπνίσματος.
Ο αστυνομικός διευθυντής, κ. Καραΐσκος υποσχέθηκε ότι η υπηρεσία του θα συνδράμει στην εκπαίδευση των δημοτικών αστυνομικών και εκδήλωσε τη βούλησή του για αμέριστη συμπαράσταση και συνεργασία στην καθημερινή μάχη που δίνεται προκειμένου να αναβαθμιστεί η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών στον πολίτη.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το