Πολιτισμός

Ξεκινούν οι εγγραφές στο «Ορμίνιο» για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών – Τμήματα για παιδιά και ενήλικες

Με την εμπειρία των 56 χρόνων λειτουργίας, ο Αθλητικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πορταριάς «Το Ορμίνιο», συνεχίζει και φέτος το ταξίδι του στα μονοπάτια της παράδοσης. Την Κυριακή 1 Οκτωβρίου, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός και παράλληλα θα ξεκινήσουν οι εγγραφές για τη νέα χορευτική περίοδο 2017 – 2018.
Όπως τονίζουν οι υπεύθυνοι του Συλλόγου, το χορευτικό τμήμα με την βαριά ιστορία του συνεχίζει ανανεωμένο και καλεί μικρούς και μεγάλους, έμπειρους και αρχάριους χορευτές, να συμμετέχουν σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι με χορούς απ’ όλη την Ελλάδα, από τη Θράκη και το Πόντο μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο.

Θα λειτουργήσουν δύο παιδικά τμήματα και δύο ενηλίκων: το πρώτο παιδικό τμήμα από 4 μέχρι 7 ετών θα έχει μάθημα κάθε Σάββατο στις 5-6 μμ, το δεύτερο παιδικό τμήμα με ηλικίες από 8 έως 12 ετών κάθε Σάββατο 6-7μμ. Επίσης, θα λειτουργήσει ένα τμήμα ενηλίκων κάθε Τετάρτη 9-10μμ και το δεύτερο τμήμα ενηλίκων κάθε Σάββατο 7-8μμ. Όλα τα μαθήματα θα γίνονται στο Πνευματικό Κέντρο Πορταριάς.

«Στα παιδικά τμήματα, φιλοσοφία μας είναι η εκμάθηση των βημάτων του χορού αλλά και η γενική γνώση του Ελληνικού Λαϊκού Παραδοσιακού Πολιτισμού μέσα από παιγνιώδεις μορφές, περισσότερο στο μικρό τμήμα, μέσα από διάφορα βίντεο, με τη γνωριμία με τα ελληνικά παραδοσιακά όργανα, την μουσικοκινητική αγωγή, και άλλες μορφές διδασκαλίας χωρίς να φεύγουμε από το αντικείμενό μας που είναι ο χορός», εξηγεί η διοίκηση του Συλλόγου.
Στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε ο Σύλλογος διοργάνωσε πολλές εκδηλώσεις με κεντρικό θέμα την παράδοση και το χορό, όπως χριστουγεννιάτικη και αποκριάτικη γιορτή, συνδιοργάνωση με άλλους συλλόγους εκδήλωσης για τη ξενιτιά, παιδικό φεστιβάλ παραδοσιακών χορών, ενώ συμμετείχε επίσης με τα χορευτικά του τμήματα σε εκδηλώσεις εντός και εκτός των τειχών της Μαγνησίας.

Κύρια εκδήλωση για το «Ορμίνιο» ήταν και θα είναι η αναβίωση του Πηλιορείτικου Γάμου. Φέτος εμπλουτίστηκε και σύντομα θα παρουσιαστεί και ντοκιμαντέρ για την ιστορία και την πολιτισμική αξία της αναβίωσης του Πηλιορείτικου Γάμου.

Για τη νέα χρονιά έχουν ήδη οργανωθεί συμμετοχές του χορευτικού σε διάφορα φεστιβάλ εντός και εκτός Μαγνησίας, όπως Άνδρο και Μεσολόγγι, καθώς επίσης εκδρομές και επισκέψεις που επίκεντρο θα έχουν τον πολιτισμό και την παράδοση, όπως και τη δημιουργία ομαδικού πνεύματος. «Ο χορός ξεκινάει από τα δάχτυλα και ακουμπάει την ψυχή μας», λέει ο χοροδιδάσκαλος του Συλλόγου κ. Μούτος Κωνσταντίνος (Καθηγητής φυσικής αγωγής με ειδικότητα στους ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς – μουσικός) και υπόσχεται ένα υπέροχο ταξίδι στους χορούς, τα ήθη και τα έθιμα της Ελλάδας.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το