Τοπικά

Ξεκίνησε το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής με θέμα “Η Στατιστική στην Οικονομία και τη Διοίκηση”

Το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο Στατιστικής με θέμα “Η Στατιστική στην Οικονομία και τη Διοίκηση” ξεκίνησε τις εργασίες του χθες 23/9/2021. Θα διαρκέσει ως την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου.

Το Συνέδριο διοργανώνεται λόγω της πανδημίας διαδικτυακά από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενώ συνδιοργανωτής είναι το Ελληνικό Στατιστικό Ινστιτούτο.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Καθηγητής κ. Ζήσης Μαμούρης. Σύντομους χαιρετισμούς στους πάνω από 70 συνέδρους έκαναν ο Κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών Καθηγητής κ. Χρήστος Κόλλιας, ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων Καθηγητής κ. Λεωνίδας Ανθόπουλος, ο Πρόεδρος του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Καθηγητής κ. Ηλίας Κεβόρκ και ο Πρόεδρος του ΕΣΙ Καθηγητής κ. Αλέξανδρος Καραγρηγορίου.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ήταν η πρώτη προσκεκλημένη ομιλία του Καθηγητή κ. Νικολάου Βαρσακέλη με θέμα “Οικονομική επιστήμη και στατιστική: Ένας έρωτας που διαρκεί χρόνια”. Με ένα μεσημβρινό διάλλειμα οι εργασίες συνεχίστηκαν μέχρι αργά το απόγευμα σύμφωνα με το πρόγραμμα του Συνεδρίου.

Σήμερα Παρασκευή συνεχίζονται οι εργασίες με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις, ενώ το Σάββατο και την Κυριακή παράλληλα με τις εργασίες οργανώνεται και σεμινάριο για την Οπτικοποίηση δεδομένων από την Επίκ. Καθηγήτρια κ. Κυριακή Τσιλίκα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Το σεμινάριο περιλαμβάνει μια περιήγηση σε on-line εργαλεία, εφαρμογές και ελεύθερο λογισμικό για διερευνητική ανάλυση και οπτικοποίηση δεδομένων από λογιστικά φύλλα του Excel χωρίς χρήση κώδικα. Θα παρουσιαστούν τεχνικές οπτικής αναλυτικής, τρόποι δημιουργίας οπτικών αναφορών και οπτικοποίησης πληροφορίας σε υπολογιστικά περιβάλλοντα.
Περισσότερες πληροφορίες στο δικτυακό χώρο του Συνεδρίου https://esi2021.uth.gr/

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το