Τοπικά

Ξεκίνησε το “κυνήγι” τρούφας από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών

IMG_3246
“Κυνήγι” τρούφας για δημοσιογράφους που ασχολούνται με τη γαστρονομία, προκειμένου να λάβουν πρώτοι μια “γεύση” αυτής της υπέροχης διαδικασίας, διοργάνωσε την Κυριακή 3 Απριλίου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και το Μουσείο Μανιταριών. Με το γεγονός αυτό κορυφώθηκαν οι δράσεις της τριήμερης φιλοξενίας των δημοσιογράφων, η οποία περιελάμβανε επίσκεψη στο Μουσείο, μανιταρογνωσία, γευσιγνωσία μανιταριών, δείπνα με μανιτάρια και βέβαια το «κυνήγι» τρούφας.

IMG_3216
Ο Χρήστος Πλεσιώτης και το τρουφόσκυλό του, ο Brio, προσέφεραν ανεπανάληπτες στιγμές. Όχι μόνον τη στιγμή που ο Brio έβρισκε τις τρούφες, αλλά και όταν ο Χρήστος έφτιαχνε επί τόπου με τις τρούφες αυτές μια καταπληκτική τρουφομακαρονάδα, σε ένα ειδικό, τεράστιο μαγειρικό σκεύος, που απογείωσε γευστικά τους πάντες.

IMG_3289

IMG_3437
Οι φιλοξενούμενοι απόλαυσαν ένα ξεχωριστό γεγονός. Το Μουσείο ξεκινά την πρώτη επίσημη διοργάνωση «κυνηγιού» τρούφας το Σάββατο 16 Απριλίου στις 10 π.μ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
10.00: Αναχώρηση από το Μουσείο
10.30: Έναρξη κυνηγιού
11.15: Μαγείρεμα τρουφομακαρονάδας για τους συμμετέχοντες
12.15: Τέλος κυνηγιού
12.45: Επίσκεψη στο Μουσείο, ξενάγηση, μανιταρογεύσεις
13.30: Τέλος προγράμματος
Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα μετακινηθούν με δικό τους μέσον, ενώ για κάθε πληροφορία να απευθύνονται στο τηλέφωνο 2432024959 ή στο email:[email protected]
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

IMG_3158

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το