Τοπικά

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις κτημάτων από κατοίκους σε Κεραμίδι και Βένετο

Στο Κτηματολόγιο καταθέτουν κάτοικοι από το Κεραμίδι και το Βένετο την ακίνητη περιουσία τους μετά τη διαβεβαίωση από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ότι δεν δηλωθούν από τη Μονή Φλαμουρίου. Η διαδικασία των δηλώσεων εξελίσσεται ομαλά και η προσέλευση των κατοίκων είναι ικανοποιητική.
Ωστόσο, οι κάτοικοι των οποίων οι εκτάσεις βρίσκονται εκτός των κτηματικών ζωνών, πρέπει να υποβάλουν δήλωση εκτός από το Κτηματολόγιο και στον Δήμο Ρήγα Φεραίου. Η Μητρόπολη Δημητριάδος αναμένει από τον Δήμο Ρήγα Φεραίου την ακριβή αποτύπωση και οριοθέτηση των κτηματικών περιφερειών που περικλείουν τα χωριά Βένετο και Κεραμίδι και τυχόν περιοχές εκτός των κτηματικών περιφερειών, που είναι ζωτικής σημασίας για τα χωριά. Έτσι ο Δήμος πρέπει να καταγράψει και αυτές τις εκτάσεις για να ολοκληρωθεί ο χάρτης που θα καταθέσει στη Μητρόπολη.

Οι ιδιοκτήτες πρέπει να υποδείξουν σε ποια περιοχή βρίσκεται η έκτασή τους, βάσει τοπογραφικού διαγράμματος, ενώ με την ίδια διαδικασία θα δηλώσουν τις εκτάσεις τους και στο Κτηματολόγιο. Μάλιστα, έχουν ήδη καταθέσει τα στοιχεία τους στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ιδιοκτήτες εκτάσεων 150 στρεμμάτων εκτός κτηματικών ζωνών, για το Κεραμίδι.
Αυτό που ενδιαφέρει τον Δήμο είναι τα κτήματα που βρίσκονται εκτός των κτηματικών ζωνών και οι ιδιοκτήτες τους είναι άγνωστοι- καθώς ενδέχεται να υπάρξουν εκτάσεις που δεν θα δηλωθούν- είτε γιατί οι ιδιοκτήτες τους δεν βρίσκονται στην περιοχή είτε γιατί αδιαφορούν.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο

Μοιραστείτε το