Τοπικά

Ξεκίνησαν οι εργασίες του Συνεδρίου για την αποτέφρωση νεκρών στο Βόλο – Λειτουργεί και έκθεση τεφροδόχων

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το 3ο Συνέδριο της Ένωσης Λειτουργών Γραφείων Κηδειών Ελλάδος με θέμα “Εξέλιξη των ταφικών εθίμων στην Ελλάδα και η αποτέφρωση των νεκρών”, που ξεκίνησε σήμερα στο ξενοδοχείο Vallis στην Αγριά Βόλου. Συνδιοργανώνεται με την “Ελληνική Κοινωνία Αποτέφρωσης”, το “Επιμελητήριο Μαγνησίας” και την “Ιατροδικαστική Υπηρεσία Λάρισας”.

img_20161021_103705

Στο συνέδριο θα μιλήσουν ειδικοί επιστήμονες γύρω από νομοθετικά, νομικά και ιατροδικαστικού χαρακτήρα θέματα σχετικά με την αποτέφρωση των νεκρών. Στο χώρο του συνεδρίου λειτουργεί και έκθεση τεφροδόχων και προϊόντων ενθύμησης που χρησιμοποιούνται στις χριστιανικές χώρες, ενώ διατίθεται πλούσιο ενημερωτικό υλικό.

img_20161021_103408
Σημειώνεται ότι οι εργασίες του συνεδρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και πρακτική εξάσκηση σχετικά με την ταφή τέφρας στη θάλασσα με σκάφος στον Παγασητικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι σήμερα, ενώ στους συμμετέχοντες εκπροσώπους γραφείων τελετών θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης για το πως γίνεται η διαδικασία της ταφής της τέφρας στη θάλασσα και την φύση στις χώρες της Δύσης από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινωνίας Αποτέφρωσης που είναι επίσημο μέλος της Παγκόσμιας Οργάνωσης Αποτέφρωσης (I.C.F.).

img_20161021_103502

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το