Τοπικά

Ξεκίνημα: “Με μπράβους, ξύλο και αστυνομία για να πετύχει το κλείσιμο της ΔΕΥΑΜΒ η δημοτική αρχή Μπέου”

“Για όσα συνέβησαν στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου την αποκλειστική ευθύνη φέρει η δημοτική παράταξη του Α. Μπέου και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γ. Μουλάς”, επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η οργάνωση “Ξεκίνημα”, σημειώνοντας ειδικότερα τα ακόλουθα:

“Καταρχάς, έντονη ήταν η παρουσία ΜΑΤ, αστυνομικών και ασφάλειας έξω από το Δημαρχείο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση ενώ μέσα στο Δημαρχείο υπήρχαν και φουσκωτοί που εμφανίζονται σε κάθε συνεδρίαση κατά την οποία καλείται συγκέντρωση πολιτών. Πρόκειται για τα ίδια πρόσωπα που απέτρεψαν πολίτες από το να εισέλθουν στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ την περασμένη Παρασκευή 24/8/2018.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό και μετά από δυο ώρες συνεδρίασης, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Γ. Μουλάς αρνήθηκε να δώσει το λόγο σε εκπροσώπους της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και διέκοψε τη συνεδρίαση. Ο δε δήμαρχος είχε ήδη αποκαλέσει «κοπρίτες» τους πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Η απαξίωση των πολιτών και των συλλογικοτήτων που υπερασπίζονται τα δημόσια αγαθά όπως το νερό δεν είναι πρωτοφανής πρακτική για την πιο μαύρη και φασίζουσα δημοτική αρχή που είχε ποτέ η πόλη. Θυμίζουμε ότι τα ίδια έκανε η δημοτική αρχή όταν είχαν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις πολιτών ενάντια στην εκχώρηση του Βιολογικού Καθαρισμού σε ιδιώτη και αλλά και κατά τις συγκεντρώσεις πολιτών ενάντια στην καύση σκουπιδιών.

Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή δεν αντέχει τα επιχειρήματα και τον διάλογο και προσπαθεί να επιβάλλει τις αποφάσεις της με τον τσαμπουκά.

Σε ότι αφορά την ουσία του θέματος της διάλυσης της ΔΕΥΑΜΒ οι τοποθετήσεις των εκπροσώπων των εργαζομένων (του Συλλόγου της ΔΕΥΑΜΒ και της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ) αποκάλυψαν το μεθοδευμένο σχέδιο απαξίωσης της ΔΕΑΥΜΒ όπως και το ότι οι πολίτες όχι μόνο δεν θα κερδίσουν τίποτα από την εκκαθάριση αλλά ότι με αυτό τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση.

Το λουκέτο στη ΔΕΥΑΜΒ και η ιδιωτικοποίηση του νερού μπορούν να αποτραπούν από το κοινό αγωνιστικό μέτωπο των εργαζομένων στην επιχείρηση και των πολιτών”.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το