Ροή

Ξεκινάει η νατοϊκή επιχείρηση στο Αιγαίο

Την έναρξη της νατοϊκής επιχείρησης στο Αιγαίο από σήμερα ανακοίνωσε ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά από συνάντησή του με τον Τούρκο πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Το ΝΑΤΟ έχει αποφασίσει να εντείνει τον έλεγχο και την συγκέντρωση πληροφοριών στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας» ανέφερε ο κ. Στόλτενμπεργκ, και συνέχισε: «Μας ανησυχεί η ανάπτυξη ρωσικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία και το Αιγαίο».
«Το NATO ξεκινά δραστηριότητες στα χωρικά ύδατα (της Ελλάδας και της Τουρκίας) σήμερα», ανέφερε ο Στόλτενμπεργκ στις Βρυξέλλες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
«Επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τον FRONTEX (τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της ΕΕ) και αυξάνουμε τον αριθμό των πλοίων που αναπτύσσουμε», πρόσθεσε ο ίδιος, διευκρινίζοντας ότι η Γαλλία και η Βρετανία συμφώνησαν να στείλουν πολεμικά στο Αιγαίο.
Η Γερμανία ηγείται της αποστολής του NATO η οποία συμφωνήθηκε την 11η Φεβρουαρίου. Στην αποστολή μετέχουν επίσης πλοία της Ελλάδας, της Τουρκίας και του Καναδά. Μέχρι τώρα, τα σκάφη του Βορειοατλαντικού Συμφώνου έπλεαν στα διεθνή ύδατα.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον επικεφαλής της Συμμαχίας, ο κ. Νταβούτογλου τόνισε ότι η Τουρκία θέλει να αποτρέψει τα «κύματα μεταναστών» και τα τραγικά γεγονότα στο Αιγαίο πέλαγος.
Την ίδια ώρα, ο Τούρκος πρωθυπουργός τόνισε ότι η Άγκυρα ελπίζει ότι θα μπορεί να έχει μια «ανθρωπιστική αντιμετώπιση» στις συζητήσεις για την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πηγή www.ethnos.gr

Share
Ετικέτες: ΑιγαίοΝΑΤΟ

Πρόσφατα άρθρα

Φίνος Φιλμ: Το ξεκαρδιστικό βίντεο για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Μια ιδέα που ξεκίνησε το 2014 από την Ομογένεια της Ιταλίας, έγινε θεσμός το 2017…

9 Φεβρουαρίου 2024

Συμμετοχή του Διοικητικού Επιμελητηρίου στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Επιμελητηρίου-Ομίλου Διοικητικών Επιστημόνων, Δρ. Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, πρόκειται να παρουσιάσει τις κύριες…

9 Φεβρουαρίου 2024

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ποιοι μπορούν να πάρουν voucher 500 ευρώ φροντίζοντας τα εγγόνια τους

Παππούδες και συγγενείς παιδιών μπορούν να ενταχτούν στο πρόγραμμα «Νταντάδες της γειτονιάς» ώστε να λαμβάνουν το voucher των 500 ευρώ, αφού…

9 Φεβρουαρίου 2024

Σε mood Αγίου Βαλεντίνου το Fashion City Outlet με μουσικές, χορούς, τραγούδια, παιδικές δραστηριότητες και διαγωνισμούς με πλούσια δώρα!

Σε mood Αγίου Βαλεντίνου κινείται από χθες και έως τις 14 Φεβρουαρίου το Fashion City…

9 Φεβρουαρίου 2024

Ανήκουστο

Ανήκουστο αυτό που μας μετέφερε συμπολίτης που δέχθηκε δάγκωμα από σκύλο. Ο συμπολίτης μετέβη στο…

9 Φεβρουαρίου 2024

Εξάρχεια: Για ανθρωποκτονία και ληστεία κατηγορείται ο δολοφόνος του μουσικού

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον 48χρονο που ήταν από την πρώτη…

9 Φεβρουαρίου 2024