Ελλάδα

Ξεκινάει η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών στο Δημόσιο

To πράσινο φως για την εκκίνηση της διαδικασίας επιλογής διευθυντών στη Δημόσια Διοίκηση, έδωσε το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ενόψει της επικείμενης ολοκλήρωσης της διαδικασίας επιλογής και τοποθέτησης γενικών διευθύνσεων στα υπουργεία.
Με εγκύκλιο της υπουργού Όλγας Γεροβασίλη καλούνται οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού/Διοικητικού των υπουργείων να προβούν στην προκήρυξη πλήρωσης θέσεων προϊσταμένων Διευθύνσεων ή αντίστοιχου ή ενδιάμεσου, μεταξύ Διεύθυνσης και Τμήματος, επιπέδου οργανικής μονάδας – συμπεριλαμβάνεται και η Υποδιεύθυνση.
Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι υπάλληλοι που ανήκουν οργανικά στο φορέα που προκηρύσσει τις θέσεις, εφόσον πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της προκήρυξης και υπάγονται στις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα, καθώς και οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση για πέντε θέσεις κατ’ ανώτατο όριο ανά προκήρυξη, ενώ η θητεία όσων επιλεγούν θα είναι τριετής.

Οι υποψήφιοι θα κριθούν με βάση τα τυπικά προσόντα και την εργασιακή εμπειρία τους, ενώ θα ακολουθήσει η διεξαγωγή δομημένης συνέντευξης. Με βάση την πρόσφατη συμφωνία της κυβέρνησης με τους θεσμούς, οι νέοι διευθυντές θα πρέπει να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους έως τα τέλη του έτους.
Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι για τις επιλογές των νέων Διευθυντών θα ληφθεί υπόψη η πιο πρόσφατη αξιολόγηση, αυτή του αξιολογικού έτους 2017, που αναμένεται να αρχίσει στις 4 Ιουνίου και να ολοκληρωθεί στις 13 Ιουλίου 2018. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης προτίθεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή διάταξη, η οποία θα προβλέπει ότι η συγκεκριμένη προϋπόθεση συμμετοχής θα εξεταστεί κατά το στάδιο διαπίστωσης του παραδεκτού των αιτήσεων υποψηφιότητας από τα αρμόδια συμβούλια επιλογής των νέων Διευθυντών (Συμβούλια Επιλογής Προϊσταμένων/ ΣΕΠ) και όχι κατά το στάδιο της αίτησης.

Παράλληλα, υπάλληλοι ή προϊστάμενοι που δεν είχαν στο παρελθόν εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τους ως αξιολογητές ή αξιολογούμενοι θα μπορούν να το πράξουν κατά την τρέχουσα αξιολόγηση για το 2017, ικανοποιώντας με αυτό τον τρόπο μία από τις προϋποθέσεις συμμετοχής.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επτά χρόνια αναμονής σε υπόθεση του Αρείου Πάγου και απόφαση δεν έχει βγει

Οι καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων δεν είναι μόνο προτέρημα του Συμβουλίου της Επικρατείας, το οποίο…

21 Φεβρουαρίου 2024

Τρόμος στον αέρα: Επιβάτης προσπάθησε να ανοίξει πόρτα αεροπλάνου εν πτήσει!

Αεροσκάφος της American Airlines με προορισμό το Σικάγο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο απ΄όπου είχε…

21 Φεβρουαρίου 2024

Άφαντα τα παιδιά της κοινότητας παλαιοχριστιανών: Διορία 24 ωρών για τεστ DNA

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των παιδιών της κοινότητας παλαιοχριστιανών στην…

21 Φεβρουαρίου 2024

Θρίλερ με τον Ρώσο πιλότο που αυτομόλησε: Τον σκότωσαν με ρωσικές σφαίρες;

Με ρωσικές σφαίρες σκότωσαν 28χρονο πιλότο που είχε αυτομολήσει στην Ουκρανία και βρέθηκε πριν από…

21 Φεβρουαρίου 2024

Ο Σεντάτ Ονάλ νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στις ΗΠΑ – Ποια η σχέση του με την Ελλάδα

Σεντάτ Ονάλ. Ο νέος πρεσβευτής της Τουρκίας στην Ουάσιγκτον. Ο τούρκος διπλωμάτης σύμφωνα με πληροφορίες…

21 Φεβρουαρίου 2024

Σπείρα ξυλοκοπούσε θαμώνες νυχτερινών κέντρων

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπέλυαν επιθέσεις σε πελάτες νυχτερινών καταστημάτων στο κέντρο…

21 Φεβρουαρίου 2024