Τοπικά

Ξεκινά υποβολή αιτήσεων για σύνδεση με το αποχετευτικό δίκτυο σε Αγριά, Άγιο Στέφανο και Ιωλκό

Έτοιμες να συνδεθούν με το αποχετευτικό δίκτυο είναι οι περιοχές Αγριάς, Αγίου Στεφάνου και Ιωλκού, οι κάτοικοι των οποίων θα κληθούν στο επόμενο διάστημα να υποβάλουν αίτηση για τη σύνδεση του σπιτιού τους ή της επιχείρησής τους με το δίκτυο.

Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να καταβάλουν το απαιτούμενο τέλος σύνδεσης στη ΔΕΥΑΜΒ, που ανέρχεται στα 400 ευρώ. Ωστόσο οι καταναλωτές θα επιβαρυνθούν με ένα επιπλέον κόστος, καθώς θα πρέπει να πληρώσουν και τον υδραυλικό που θα αναλάβει την εγκατάσταση.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, μέσα στον επόμενο μήνα μπορούν να γίνουν διοικητικές παραλαβές στα έργα της Αγριάς, στον Άγιο Στέφανο και στην Ιωλκό.

«Στις περιοχές όπου έχει ολοκληρωθεί το έργο οι δημότες μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους για να συνδεθούν με το δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων. Ξέρουμε σε ποιες περιοχές είναι έτοιμα τα έργα και μέσα σε αυτό τον μήνα ή στον επόμενο θα καλέσουμε τους δημότες να συνδεθούν», ανέφερε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΔΕΑΥΜΒ Άρης Σαββάκης.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο κ.Σαββάκης, πως δεν υποχρεούνται να συνδεθούν με το δίκτυο οι κατοικίες που βρίσκονται χαμηλότερα υψομετρικά από το έργο.

Ο κ. Σαββάκης επίσης διευκρίνισε πως οι καταναλωτές που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα, μπορούν να ρυθμίσουν και να διακανονίσουν την πληρωμή του τέλους σύνδεσης.

Τέλος, εγκρίθηκε η παράταση της προθεσμίας περαίωσης του έργου για το δίκτυο στην Ιωλκό μετά από σχετικό αίτημα του αναδόχου. Η νέα ημερομηνία για την περαίωση είναι στις 30 Ιανουαρίου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το