Τοπικά

Ξεκινά σήμερα στο λιμάνι του Βόλου η εκφόρτωση των Kiowa Warrior

Σε προβλήτα του λιμένος Βόλου έδεσε χθες το βράδυ το φορτηγό πλοίο Ocean Giant που μεταφέρει 70 ελικόπτερα OH-58D Kiowa Warrior και ένα CH-47D ενώ από σήμερα θα αρχίσει η εκφόρτωση, παρόντος και του Α/ΓΕΣ Αντιστρατήγου Γεωργίου Καμπά.
Στο πλαίσιο προετοιμασίας, το λιμάνι “εκκαθαρίστηκε” από πλωτά μικρού μεγέθους (ιστιοφόρα, βάρκες κ.λπ.) για λόγους ασφαλείας. Σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την Κυριακή 19 Μαΐου, προκειμένου να αποπλεύσει το πλοίο.

Σημειώνοντας παλαιότερα ότι η εκφόρτωση αναμενόταν στις 17 Μαΐου, υπενθυμίζουμε ότι 6 από τα ελικόπτερα έχουν μεταφερθεί σε πλήρως λειτουργική κατάσταση και αμέσως μετά την εκφόρτωσή τους στην προβλήτα, θα απογειωθούν για το αεροδρόμιο Στεφανοβικείου. Τα υπόλοιπα ελικόπτερα θα επανέλθουν σε ενέργεια από προσωπικό της Αεροπορίας Στρατού και του Τεχνικού Σώματος. Για τις απογειώσεις των 6 ελικοπτέρων, θα μεταβεί στο λιμάνι Ομάδα Επαφής με προσωπικό ελεγκτών αέρος, προς συντονισμό των διαδικασιών.

Πηγή: doureios.com

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το