Ελλάδα

Ξεκινά η δίκη της Proton Bank: Στο σκαμνί ο Λαυρεντιάδης & 33 ακόμη κατηγορούμενοι

lavrentiadis-708

Σήμερα αναμένεται να ξεκινήσει ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η δίκη για τα επισφαλή δάνεια της Proton Bank.

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μεταπολιτευτικά σκάνδαλα, τα οποία φέρεται να στοίχισαν στο ελληνικό δημόσιο πάνω από 700 εκατ. Ευρώ.

Στην υπόθεση κατηγορούνται συνολικά 34 άτομα, μεταξύ των οποίων και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του σκανδάλου, ο πρώην πρόεδρος της τράπεζας και προφυλακισμένος για την υπόθεση Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Λαυρεντιάδης που ήταν πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Proton Bank, φέρεται να έδινε δάνεια τα οποία κατέληγαν σε εταιρείες αμέσου ή εμμέσου ενδιαφέροντός του.

Ο επιχειρηματίας που είναι και βασικός κατηγορούμενος για την υπόθεση των επισφαλών δανείων της Proton Banκ έχει αποφυλακιστεί λόγω παρέλευσης του 18μήνου προσωρινής κράτησής με την επιβολή περιοριστικών όρων. Μεταξύ αυτών να μην απομακρύνεται από το σπίτι του και να διανυκτερεύει πάντα σε αυτό, ενώ έχει αποφυλακιστεί και για άλλη  υπόθεση που αφορά σε απόπειρα ανθρωποκτονία (και είναι σε εκκρεμότητα στη δικαιοσύνη) με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα.

Έτσι, οι κατηγορούμενοι, που θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ελληνική Δικαιοσύνη κατά περίσταση για τις αξιόποινες πράξεις της εγκληματικής οργάνωσης, της απιστίας, της απάτης, του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και άλλα, είναι μεταξύ άλλων οι: Τρύφωνας Κολίντζας, Δημήτρης Αραμαντής, Αντώνης Αθανάσογλου, Σμαράγδα Λιαρμακοπούλου.

Βέβαια, από την ακροαματική διαδικασία θα απουσιάζουν ο πρώην εκδότης Πέτρος Κυριακίδης και ο γιος του Γιώργος, οι οποίοι εξακολουθούν να καταζητούνται από τις αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι από την ημέρα που ξεκίνησε η προκαταρκτική εξέταση, με εισαγγελέα τον Γ. Δραγάτση, έως σήμερα έχουν περάσει περίπου τρία χρόνια, κατά τα οποία 48 κατηγορούμενοι παρήλασαν από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων.

Πηγή:iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το