Τοπικά

Ξεκινά το 14ο Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας, στις 30 Μαρτίου, στο Αχίλλειο

ΑΦΙΣΑ ΧΕΙΡΩΝ

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ( Ε.Σ.Ε.Θ.) ο «Χείρων», ξεκινά την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, τη διοργάνωση του 14ου Ετήσιου Ανοιχτού Σπηλαιολογικού σεμιναρίου.

Όπως είναι γνωστό, η Ε.Σ.Ε.Θ. «Χείρων» διοργανώνει κάθε χρόνο Σεμινάρια Σπηλαιολογίας με σκοπό την Εκπαίδευση νέων Σπηλαιολόγων, που θα προσφέρουν αργότερα με τις γνώσεις και την εκπαίδευσή τους, τόσο στην εξερεύνηση όσο και στην επιστημονική μελέτη και καταγραφή, των σπηλαίων.

Κάθε χρόνο από τα Σεμινάρια προκύπτει ομάδα αυτοδύναμων σπηλαιολόγων που καλούνται να αντεπεξέλθουν στις ανάγκες εξερεύνησης των σπηλαίων. Φέτος διοργανώνεται το 13ο Ανοιχτό Σεμινάριο Σπηλαιολογίας, όπου έμπειροι Εκπαιδευτές θα καταρτίσουν σπηλαιολογικά τα νέα μέλη του συλλόγου σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο.

Τα θεωρητικά μαθήματα του σεμιναρίου θα πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα στα γραφεία του συλλόγου στο συνεδριακό κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος στα Μελισσάτικα και τα πρακτικά μαθήματα κάθε Σαββατοκύριακο. Θα περιλαμβάνουν εξερευνήσεις γνωστών και άγνωστων σπηλαίων της Θεσσαλίας. Η διάρκεια του σεμιναρίου καθορίζεται στον ένα μήνα. Η έναρξη και πρώτη ενημέρωση του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 20:00-22:00 στην αίθουσα του κινηματογράφου «Αχίλλειον» Βόλου

Στα σεμινάρια μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας που τρέφει αγάπη για την φύση και τα σπήλαια. Με την λήξη του Σεμιναρίου θα δίνεται σχετική Βεβαίωση, Αυτοδύναμου Σπηλαιοεξερευνητή Α΄ Βαθμού. Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν θα πρέπει να δηλώσουν εγκαίρως το ενδιαφέρον τους, λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων στα τηλέφωνα: 6973034810 και 6947196558.

Η Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας ιδρύθηκε το 2004 και μέχρι σήμερα, έχει εξερευνήσει πάνω από 300 σπήλαια στη Θεσσαλία, σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το