Ελλάδα

Ξάνθη: Πάνω από τα μισά σπίτια δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο

Χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο παραμένει 1 στα 2 νοικοκυριά στην Ξάνθη όπως προκύπτει από τα στοιχεία που διατηρεί στη βάση της η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία, τα οποία συλλέχθηκαν κατά την τελευταία απογραφή του πληθυσμού.

Πιο συγκεκριμένα, το 50,9% των νοικοκυριών της Ξάνθης δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αντίθεση με το 49,1%. Στην έρευνα της ΕΛΣΤΑΤ συμμετείχαν συνολικά 21.634 νοικοκυριά από την περιοχή τα οποία χωρίζονται σε τρεις υποκατηγορίες για τις ανάγκες της έρευνας, ανάλογα με τη σύνθεση των μελών τους. Η πρώτη αφορά νοικοκυριά που αποτελούνται από μια οικογένεια, εκ των οποίων το 51% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ το 49% δεν έχει αυτή τη δυνατότητα. Στη δεύτερη υποκατηγορία περιλαμβάνονται νοικοκυριά με δύο ή περισσότερες οικογένειες εκ των οποίων 31,6% συνδέεται στο διαδίκτυο και το 68,4% δεν έχει τέτοια πρόσβαση. Η τρίτη υποκατηγορία αφορά νοικοκυριά χωρίς οικογένειες εκ των οποίων το 53,8% δεν έχει πρόσβαση στο ίντερνετ σε αντίθεση με το 46,2%, όπως αναφέρει το xanthinea.gr.

Η ακτινογραφία των συνδέσεων

Αναλύοντας τα παραπάνω δεδομένα λεπτομερώς προκύπτει το συμπέρασμα πως στην περιοχή τα περισσότερα ζευγάρια (παντρεμένα είτε που απλά συμβιώνουν) με παιδιά έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε αντίθεση με τα ζευγάρια χωρίς παιδιά. Πιο συγκεκριμένα το 68,9% των ζευγαριών χωρίς παιδιά δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, σε αντίθεση με το υπόλοιπο 31,1% της ίδιας κατηγορίας. Αντιστρόφως ανάλογα είναι τα ποσοστά στην περίπτωση των ζευγαριών με παιδιά. Σε αυτή την κατηγορία το 62,4% των νοικοκυριών που αποτελούνται από ζευγάρια με παιδιά (ένα τέκνο ή και περισσότερα) έχει πρόσβαση στο ίντερνετ ενώ το 37,6% στην ίδια κατηγορία δεν έχει. Στα νοικοκυριά η σύνθεση των οποίων περιλαμβάνει έναν μόνο γονέα με παιδιά, το 47,8% έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο ενώ το 52,2% όχι.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός πώς στην Ξάνθη υπάρχουν συνολικά 4.448 νοικοκυριά που αποτελούνται από ζευγάρια χωρίς παιδιά ενώ τα παντρεμένα ζευγάρια με παιδιά ανέρχονται σε 8.259. Οι οικογένειες με ένα γονέα και παιδιά ανέρχονται σε 1.757 νοικοκυριά.

Πηγή: iefimerida

 

 

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το