Ελλάδα

Ξάνθη: Υπάλληλος της ΔΕΗ χτυπήθηκε από 20.000 Βολτ – Τον έσωσε συνάδελφός του

εναερίτης

Τύχη βουνό είχε ένας υπάλληλος της ΔΕΗ στην ορεινή Ξάνθη ο οποίος κεραυνοβολήθηκε από ηλεκτρικό ρεύμα τάσης 20.000 Volt, την ώρα που επιχειρούσε να δώσει ρεύμα σε κτηνοτροφική μονάδα στο Νεοχώρι.

Όπως μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο άνδρας είχε ανέβει στην κολόνα της ΔΕΗ με μετασχηματιστή μέτριας τάσης, προκειμένου να εκτελέσει την εργασία του, όταν χτυπήθηκε από το ρεύμα με συνέπεια να πέσει στο έδαφος.

Στο σημείο βρισκόταν ένας συνάδελφός του, ο οποίος με υποδειγματική ψυχραιμία του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες, κάνοντάς του του καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (φιλί της ζωής) που όπως αποδείχθηκε ήταν σωτήρια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης όπου και νοσηλεύεται στην Χειρουργική Κλινική. Όπως ανέφεραν οι γιατροί, το ρεύμα εισήλθε στο σώμα του πολυτραυματία από το δεξί του χέρι ενώ ο ίδιος κατάφερε να ξεπεράσει το πρώτο κρίσιμο 24ωρο.

Ο ίδιος φέρει κακώσεις στο σώμα, η κατάσταση της υγείας του είναι καλή ενώ οι γιατροί είναι αισιόδοξοι για την πλήρη αποκατάσταση των αρρυθμιών που παρουσιάζει η καλή λειτουργία του οργανισμού του πολυτραυματία.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές οι συνθήκες και τα αίτια του ατυχήματος, ενώ έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Με πληροφορίες από thrakitoday.com

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το