Τοπικά

Ξαναγίνονται «Δεληγεώργεια» δημοτικά κτίρια του Βόλου

delhgiorgis

Στα δημόσια κτίρια που πληρώθηκαν με κονδύλια των πολιτών του Βόλου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η δημοτική αρχή αποφάσισε να επανατοποθετήσει ταμπέλες που θα φέρουν τον τίτλο «Δεληγεώργεια», προς τιμήν του Ν. Δεληγεώργη.
Σύμφωνα με την απόφαση 296/30.8.2010 του Δημοτικού Συμβουλίου είχε αποφασιστεί η αφαίρεση τιμητικών πλακετών από τις εισόδους των Κοινωνικών Κέντρων Νεάπολης, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου και Ν. Δημητριάδας. Οι πλακέτες αυτές είχαν τοποθετηθεί προς αναγνώριση των δωρεών του Ιδρύματος Δεληγεώργη προς τα Κέντρα αυτά και κατ’ επέκταση στο Δήμο Βόλου. Σημειώνεται ότι τα ποσοστά των δωρεών ήταν εξαιρετικά χαμηλά, όταν τα κτίρια έχουν κοστίσει εκατομμύρια ευρώ.
Το 2011 υπήρξε σειρά αντεγκλήσεων και αντιδικιών μεταξύ του Ιδρύματος και του Δήμου Βόλου, με αποκορύφωμα την άσκηση αγωγής εναντίον του Δήμου για επιστροφή των δωρηθέντων ποσών.
Η νέα δημοτική αρχή «θεωρεί την προσφορά του Ιδρύματος στην πόλη σημαντική και πιστεύει ότι η τοποθέτηση μιας τιμητικής πλακέτας είναι το ελάχιστο ηθικά οφειλόμενο σε δωρητές της πόλης»
Ο δήμος αποφάσισε την επανατοποθέτηση των τιμητικών ταμπελών στα Κοινωνικά Κέντρα Νεάπολης, Αγίων Αναργύρων, Αγίου Γεωργίου και Ν. Δημητριάδας, «ώστε να αναφέρεται το Ίδρυμα Δεληγεώργη, εφόσον το Ίδρυμα αποσύρει βέβαια την αγωγή του εναντίον του Δήμου και επιδιώξει αγαστή συνεργασία με το Δήμο για το καλό της πόλης και των κατοίκων της».

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το