Τοπικά

Ξανά στις πανελλαδικές το μάθημα της Κοινωνιολογίας – Εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι μετά από 25 χρόνια

Στο μάθημα της κοινωνιολογίας εξετάζονται στις πανελλαδικές σήμερα οι υποψήφιοι ξανά μετά από περίπου 25 χρόνια, όταν ήταν και η τελευταία φορά που το μάθημα αποτελούσε μέρος στο σύστημα των εισαγωγικών εξετάσεων.Στην Κοινωνιολογία θα διαγωνιστούν σήμερα οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, καθώς το συγκεκριμένο μάθημα αντικατέστησε από φέτος τα Λατινικά, που για χρόνια εξετάζονταν οι υποψήφιοι αυτής της κατεύθυνσης. Μάλιστα στα χρόνια των δεκαετιών 80-90’ στην Κοινωνιολογία διαγωνίζονταν οι υποψήφιοι της τέταρτης δέσμης που ήθελαν να εισαχθούν στις οικονομικές σχολές.
Ωστόσο αυτή η επιστροφή της Κοινωνιολογίας στις πανελλαδικές δεν θα έχει μεγάλο ορίζοντα καθώς με τον νέο νόμο του υπουργείου Παιδείας από το καλοκαίρι του 2022 οι υποψήφιοι αντί της Κοινωνιολογίας θα εξετάζονται στα Λατινικά.
Ο διευθυντής του 4ου ΓΕΛ Βόλου με ειδικότητα στην κοινωνιολογία κ. Νίκος Ιωαννίδης δήλωσε «πως μετά από περίπου 25 χρόνια έχουμε ξανά την κοινωνιολογία στις πανελλαδικές εξετάσεις. Το μάθημα διδασκόταν φέτος για έξι ώρες την εβδομάδα».
Μάλιστα ανέφερε πως σύμφωνα με το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα που θα ισχύσει από Σεπτέμβριο στα Λύκεια μειώνονται σημαντικά οι διδακτικές ώρες για την Κοινωνιολογία και τα άλλα μαθήματα του ίδιου κλάδου, όπως πολιτική παιδεία. Αυτή η εξέλιξη δεν αποκλείεται να επιφέρει και πρόβλημα στους καθηγητές που διδάσκουν αυτά τα μαθήματα, καθώς θα κάνουν αγώνα για να συμπληρώνουν το ωράριό τους μετακινούμενοι σε ακόμη περισσότερα σχολεία.

 

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το