Ελλάδα

Ξανά σε απολογία η Ρούλα Πισπιρίγκου για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της οικογένειας, της Μαλένας και της Ίριδας, καλείται να απολογηθεί η 33χρονη προφυλακισμένη Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συρροή.
Ο ανακριτής την έχει καλέσει να απολογηθεί στις 25 Οκτωβρίου.
Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Αλέξη Κούγια, η 33χρονη αναμένεται να ζητήσει προθεσμία, ώστε να λάβει γνώση των στοιχείων που έχουν προκύψει στο πλαίσιο της ανάκρισης και να προετοιμάσει την απολογία της. Η 33χρονη έχει ήδη παραπεμφθεί σε δίκη με το βούλευμα των δικαστών του συμβουλίου πλημμελειοδικών για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με το βούλευμα δολοφόνησε τη μικρή Τζωρτζίνα με τη χορήγηση της φαρμακευτικής ουσίας «κεταμίνη» τον Ιανουάριο του 2022 στο νοσοκομείο Παίδων, ενώ κατηγορείται και για απόπειρα σε βάρος της, τον Απρίλιο του 2021 στο Καραμανδάνειο της Πάτρας.
Για τις δύο επικοινωνίες τις οποίες είχε με τη Ρούλα Πισπιρίγκου μίλησε πριν λίγες ημέρες ο ιατροδικαστής Θεσσαλίας, Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος αναφέρθηκε και στις πληροφορίες που εκείνη του ζήτησε για την κεταμίνη.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του και όπως είχε μεταδώσει το Alpha, η 33χρονη μίλησε μαζί του δύο φορές. Η πρώτη επικοινωνία διά μέσω των δικηγόρων της, ήταν ανήμερα της σύλληψής της, στα τέλη του περασμένου Μαρτίου. Τότε, της είχε πει ότι δεν έβλεπε πιθανότητα εγκληματικής ενέργειας.

Η δεύτερη επικοινωνία με τη γυναίκα που παραπέμπεται σε δίκη για τον θάνατο σε ηλικία 9 ετών της κόρης της, Τζωρτζίνας, έγινε ενώ εκείνη ήταν προσωρινά κρατούμενη.
«Την ημέρα που εξέτασα τις δύο ιατροδικαστικές εκθέσεις των κοριτσιών ήταν η ημέρα που συνελήφθη η 33χρονη», είχε αναφέρει ο κ. Κραββαρίτης.

Οι πληροφορίες για την κεταμίνη
Συνεχίζοντας, είχε πει: «Όταν διάβασα τους ιατροδικαστικούς φακέλους της Μαλένας και της Ίριδας κατά σύμπτωση μου τηλεφώνησε η κατηγορουμένη. Της είπα ότι δεν χρειάζεται τεχνικός σύμβουλος γιατί εφόσον οι συνάδελφοι εμμείνουν σε αυτές τις εκθέσεις, νομίζω ότι όλα τα ευρήματα συγκλείνουν σε ένα παθολογικό αποτέλεσμα και δεν υπάρχει κανένας λόγος να πληρώνει κάποιους ανθρώπους με αυτή την ιδιότητα».

«Έναν μήνα μετά τον εγκλεισμό της ενώ ήταν προσωρινά κρατούμενη, με ρώτησε για την κεταμίνη. Ήθελε κάποιες πληροφορίες. Ήταν καλοκαίρι, νομίζω Ιούλιος» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά ο Χρήστος Κραββαρίτης, ο οποίος δεν θέλησε να πει περισσότερα λόγω προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το