Ελλάδα

WSJ: Η Ελλάδα έχει πολλούς λόγους να πανηγυρίζει

wsj

Με ειδική καταχώρηση υπό τον τίτλο «Με επίκεντρο την Ελλάδα», η βρετανική Wall Street Journal «φιλοξενεί» στο σημερινό της φύλλο αφιέρωμα στη χώρα, που υπογράφει ο οικονομικός και ταξιδιωτικός συντάκτης David Nicholson.
Στο κείμενο γίνεται εκτενής αναφορά σε επιτεύγματα της χώρας κυρίως στους τομείς της οικονομίας, του τουρισμού και των επενδύσεων.
Με πλαγιότιτλο «Διασχίζοντας ένα νέο οικονομικό κατώφλι» στο τμήμα του άρθρου που «ανοίγει» την καταχώρηση, σημειώνεται: «Με τη δημοσιονομική προσαρμογή και με τον τουρισμό να σημειώνει σημαντική άνοδο, έρχεται και η επιστροφή στην ανάπτυξη. Η Ελλάδα, διανύοντας τον τελευταίο σταθμό των οικονομικών της σκοπέλων, έχει πολλούς λόγους πλέον για να πανηγυρίζει».
Επιπλέον αναφέρεται: «Παρά την ευρείας κλίμακας ικανοποίηση επί της κατεύθυνσης που έχει πάρει η ελληνική οικονομία και με το ΔΝΤ να επιβεβαιώνει και να συγχαίρει την πολιτική ηγεσία για αυτά τα θετικά σημάδια, είναι ανώριμο να υποστηρίζει κανείς ότι η χώρα έχει αφήσει πίσω της την εποχή του μνημονίου. Κάποιες προκλήσεις συνεχίζουν να χαρακτηρίζονται εξαιρετικά σημαντικές, τόσο οικονομικής όσο και πολιτικής φύσεως».
Στο κείμενο «φιλοξενούνται» απόψεις Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων.

Αναλυτικά στο www.ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το