Οικονομία

WSJ: Οι δανειστές πρότειναν παράταση και μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα

  
Την παράταση του τρέχοντος προγράμματος μέχρι τον Μάρτιο του 2016, φέρεται ότι πρότειναν οι δανειστές, την περασμένη εβδομάδα, στην κυβέρνηση, με αντάλλαγμα την εφαρμογή μέτρων λιτότητας, όπως περικοπές στις συντάξεις και αυξήσεις φόρων, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, η οποία επικαλείται τρεις μη κατονομαζόμενες πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις, οι διαφωνίες για τις προϋποθέσεις που συνεπάγεται η συνεχιζόμενη στήριξη της Ελλάδας και το τι θα συμβεί μετά μπορεί να υπονομεύσουν το σχέδιο αυτό.

Ερωτηθείς σχετικά για το ενδεχόμενο νέας παράτασης του ελληνικού προγράμματος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, δήλωσε το μεσημέρι ότι όλα αυτά τα ζητήματα είναι ανοιχτά και υπό διερεύνηση. Ωστόσο τόνισε ότι μια παράταση από μόνη της «δεν ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας», γιατί ακόμη και αν υπάρξει κάποια χρονική επιμήκυνση, «δεν επιλύει βασικά προβλήματα, όπως το χρηματοδοτικό κενό».

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει μια «μεσοπρόθεσμη διευθέτηση του ζητήματος χρηματοδότησης» και οποιαδήποτε λύση λαμβάνει υπόψη αυτά τα χαρακτηριστικά, είναι καλοδεχούμενη από την ελληνική πλευρά.

Πηγή: ethnos.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το