Αθλητισμός

Winter Camp Kyokushin καράτε στα Χάνια με τη συμμετοχή αθλητών από όλη την Ελλάδα

Το 6ο Winter Camp του Kyokushin καράτε διοργάνωσε ο εκπρόσωπος του συστήματος της χώρας μας Γιάννης Στεφάνου στα Χάνια του Πηλίου, με τη συμμετοχή αθλητών του Kyokushinkai καράτε από τον Βόλο, την Καλαμπάκα, την Κοζάνη και την Πτολεμαΐδα. Το 6ο Winter Camp του Kyokushinkai καράτε προσέφερε στους αθλητές την δυνατότητα να αθληθούν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, όπως αυτό του γυμναστηρίου και συγκεκριμένα πάνω στο χιόνι, φορώντας μόνο την φόρμα του Καράτε σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες λόγω κρύου κόντρα στα καιρικά φαινόμενα της φύσης. Το χειμερινό Καμπ έγινε στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης εκπαίδευσης των αθλητών του Kyokushinkai καράτε, καθώς μέρος της δυναμικής τους εκπαίδευσης θα περιέχει προπονήσεις στην φύση, εκμεταλλευόμενοι τις καιρικές συνθήκες του χειμώνα. Οι αθλητές που έλαβαν μέρος σε αυτή την διοργάνωση βγαίνουν πιο δυνατοί τόσο σωματικά όσο και ψυχικά. Παράλληλα μαθαίνουν να αγαπούν και να σέβονται το περιβάλλον. Ο νομός μας προσφέρετε για τέτοιου είδους διοργανώσεις καθώς έχει όλα εκείνα τα κατάλληλα φυσικά στοιχεία και εγκαταστάσεις όπως τα Χάνια του Πηλίου.

Οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος διδάχθηκαν από τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής και Διεθνή Πρωταθλητή Μάριο Στεφάνου (λόγω τραυματισμού από τροχαίο του Γιάννη Στεφάνου), ειδικό πρόγραμμα αγωνιστικών τεχνικών και προετοιμασίας αγώνων προσαρμοσμένο στις συνθήκες ανωμάλου δρόμου και χιονισμένου εδάφους. Ο κ. Ιωάννης Στεφάνου λόγω σοβαρού τροχαίου ατυχήματος δεν μπορούσε να διδάξει ο ίδιος, αλλά τον αντικατέστησε επάξια ο διεθνής πρωταθλητής και γιος του Μάριος Στεφάνου.
Οι πρωινές προπονήσεις περιλάμβαναν πρόγραμμα τζόκινγκ στις χιονισμένες διαδρομές των Χανίων, αναρρίχηση με σχοινί, καθώς και ειδικές ασκήσεις ενδυνάμωσης και τεχνικών αγώνων. Όλοι οι αθλητές και αθλήτριες που έλαβαν μέρος ενθουσιάστηκαν τόσο με την εκπαίδευση όσο και με την απερίγραπτη ομορφιά των χιονισμένων τοπίων. Στο τέλος του διήμερου Winter Camp όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος, πήραν δίπλωμα συμμετοχής από τον Αρχηγό του συστήματος Γιάννη Στεφάνου.

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το