Ελλάδα

Webex: Καταγγελίες για προβλήματα και σήμερα στην τηλεκπαίδευση – Τι απαντά το υπουργείο Παιδείας

Πολίτες σε διάφορα μέρη της Ελλάδας καταγγέλλουν ότι και σήμερα η πλατφόρμα Webex για την τηλεκπαίδευση αντιμετωπίζει προβλήματα.

Δεύτερη ημέρα λειτουργίας για την πλατφόρμα Webex μέσω της οποίας πραγματοποιείται η τηλεκπαίδευση στη διάρκεια του lockdown και δεν έλειψαν ούτε σήμερα, Τρίτη 10 Νοεμβρίου, τα προβλήματα. Όπως μετέδωσε ο ANT1, πολίτες κάνουν λόγο για προβλήματα συνδεσιμότητας σε διάφορες περιοχές της χώρας, ακόμη και στην πρωτεύουσα.

Τις καταγγελίες αυτές σχολίασε η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα, η οποία δήλωσε: «Έχουμε πάρει κι εμείς μηνύματα από πάρα πολλά μέρη της Ελλάδος ότι το σύστημα λειτουργεί. Θα το ελέγξουμε και είμαστε σε ετοιμότητα για να το αντιμετωπίσουμε. Γίνονται από την εταιρεία όλες οι αναγκαίες διαδικασίες», ενώ σημείωσε ότι προβλήματα στην υπορφόρτωση του δικτύου δεν αντιμετωπίζει μόνο η Ελλάδα αλλά ολόκληρη την Ευρώπη, λόγω της τηλεργασίας και τηλεκπαίδευσης.

Από την πλευρά της, η Γενική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει υπογραμμίσει την ανάγκη να συνδέονται στο σύστημα μόνη οι εκπαιδευτικοί που έχουν μάθημα, εξαιτίας της διαπιστωμένης υπερχρήσης του συστήματος. «Η πανδημία έχει επιφέρει διεθνώς μια σειρά από επιπτώσεις και μας έχει υποχρεώσει να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής και λειτουργίας μας συνολικά σε μικρό χρόνο», αναφέρει.

«Οι συνθήκες είναι σαφώς πρωτόγνωρες για όλους, παρόλα αυτά από την πρώτη μέρα της υγειονομικής κρίσης, από κοινού Πολιτεία και εκπαιδευτική κοινότητα εργαζόμαστε για την όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Έτσι και σήμερα καλούμαστε να προσαρμοστούμε στις συνθήκες διαδικτυακής φόρτωσης που είναι πρωτοφανείς για όλον τον κόσμο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το