Κόσμος

Wall Street Journal: Πώς μπορείς να αγοράσεις ένα ελληνικό νησί

nisi

Μέσα στο πέλαγος, περιστοιχισμένα από γαλάζια στρώματα θάλασσας και τον λαμπρό ελληνικό ήλιο, περίπου 20 νησιά ζητούν αγοραστές. Θα έλεγε κανείς πως είναι το όνειρο των λογής βαθύπλουτων, αλλά πίσω από το όνειρο υπάρχει και μια πραγματικότητα που δεν μπορεί κανείς να υποσκελίσει εύκολα.

Με τον εύγλωττο τίτλο «Πώς μπορείς να αγοράσεις ένα ελληνικό νησί», η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal λειτουργεί -ουσιαστικά- ως «κράχτης» γι’ αυτά τα ελληνικά νησιά που επί του παρόντος δεν έχουν βρει «πελάτες». Η αλήθεια είναι ότι μετά την αγορά του «εμβληματικού» Σκορπιού από τον Ρώσο μεγιστάνα Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ προς χάριν της 25χρονης κόρης του Εκατερίνα Ριμπολόβλεβα, έχει ανοίξει η όρεξη σε πάρα πολλά «γεμάτα» πορτοφόλια να ανοιχτούν στα γαλάζια νερά του Αιγαίου και του Ιονίου.

Η WSJ αναφέρει πως ο Ριμπολόβλεφ χρειάστηκε να καταβάλει 158 εκατομμύρια δολάρια για να αγοράσει το νησί που πριν από 45 χρόνια έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο ο Αριστοτέλης Ωνάσης και η Τζάκι Κένεντι. Ο Αλέξανδρος Μουλάς, ατζέντης στον τομέα του real estate, αναφέρει στην εφημερίδα: «Μετά την αγορά του Σκορπιού υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για τα ελληνικά νησιά – ειδικά πέρυσι το ενδιαφέρον εντάθηκε. Συνήθως μας προσεγγίζει ένας μεσάζοντας που λειτουργεί για λογαριασμό κάποιου πλούσιου, το όνομα του οποίου κρατείται ως εφτασφράγιστο μυστικό». Το άρθρο υπενθυμίζει την περίπτωση της Οξιάς που φέρεται να έχει αγοραστεί από τον πρώην εμίρη του Κατάρ Αλ-Θανί, αλλά δεν είναι η μοναδική περίπτωση.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το