Κόσμος

Οι Βρυξέλλες σε υστερία: «Το παιδί μου είναι στο νηπιαγωγείο, τι να κάνω;»

paidia708_0

Σύγχυση, πανικός και τρέλα επικρατούν αυτή τη στιγμή στις Βρυξέλλες, ενώ στρατιώτες οπλισμένοι κυκλοφορούν στους άδειους δρόμους.

Σύμφωνα με τη βελγική εφημερίδα Le Soir, οι γονείς ανησυχούν για τα παιδιά τους που βρίσκονται σε σχολεία και νηπιαγωγεία από το πρωί.

«Τι γίνεται με τα σχολεία; Η κόρη μου είναι στο νηπιαγωγείο Woluwe saint-Lambert, μπορώ να πάω να την πάρω το μεσημέρι ή τα παιδιά θα μείνουν κλεισμένα όλη την ημέρα, όπως διάβασα;» ρωτάει τρελαμένος ένας πατέρας τα ΜΜΕ, γιατί δεν υπάρχει ακριβής πληροφόρηση, μέσα στον πανικό.

Κάποιος άλλος επισημαίνει ότι λεωφορεία, μετρό και τραμ δεν κυκλοφορούν.

Ενας τρίτος αναφέρει: «Κανένα παιδί δεν μπορεί να βγει από το σχολείο, θα μείνουν μέσα».

«Τα SMS από το εξωτερικό δεν έρχονται. Αν θέλετε να έχετε νέα από το εξωτερικό, πάρτε τηλέφωνο τους δικούς σας», λέει κάποιος άλλος, ένδειξη του απόλυτου πανικού που κυριαρχεί στις Βρυξέλλες.

«Βρίσκομαι στο Athenee Charles Janssens, όχι μακριά από την στάση Trone, το σχολείο είναι κλειστό, μέχρι νεοτέρας», γράφει κάποιος στην online έκδοση της βελγικής εφημερίδας, αφού οι πολίτες προσπαθούν να ενημερώσουν ο ένας τον άλλο.

«Τα λεωφορεία του lijn κυκλοφορούν;» ρωτάει κάποιος, αφού η είδηση ότι τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είναι όλα κλειστά δεν είναι γνωστή σε όλους, ακόμη.

Πηγή www.iefimerida.gr

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το