Ελλάδα

Βρούτσης: Ψέμα η μείωση μισθού 50%

Κατηγορηματικός ήταν ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, για την εκ περιτροπής απασχόληση, τονίζοντας πως θα ισχύσει για έναν ή δύο μήνες, «όσο κρατήσει η κρίση» για τις -υπό κατάρρευση- επιχειρήσεις και μετά θα επανέλθουν στο προηγούμενο καθεστώς.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας: «Δεν λέει πουθενά για μείωση μισθού 50%. Η μείωση μισθού που βάζει η πλευρά της αντιπολίτευσης είναι κάτι αυθαίρετο… πρόκειται για ψέμα». Διευκρίνισε ακόμη ότι η μείωση αποδοχών είναι στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη και δεν προβλέπεται στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Ο κ. Βρούτσης πάντως εξαπέλυσε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι δεν κατάργησε ποτέ την ρύθμιση για την εκ περιτροπής ερ,γασία που υπάρχει από το 1990.

Τα 600 ευρώ στους επιστήμονες
Αναφορικά με το επίδομα κατάρτισης των 600 ευρώ στους επιστήμονες, ο κ. Βρούτσης εξήγησε ότι επιλέχθηκε αυτός ο τρόπος για να μπορέσουν να λάβουν «καθαρά στην τσέπη» τα χρήματα αυτά και όχι γιατί «υποτιμούμε την επιστημονική τους γνώση». Τόνισε ότι δεν υπάρχουν παρκαρισμένα λεφτά και γι’ αυτό θα αξιοποιηθούν ευρωπαϊκά προγράμματα κατάρτισης.
Οι δικαιούχοι θα λάβουν τα χρήματα μέσω voucher. Θα μπορούν να απευθυνθούν σε 2.500 πιστοποιημένους φορείς του υπουργείου Παιδείας «ελεύθερα και χωρίς γραφειοκρατία» για να διαλέξουν όποιον φορέα θέλουν.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το