Οικονομία

Βρούτσης: Κανονικά το «Συν-εργασία» έως 31 Δεκεμβρίου – Στο 100% η επιδότηση των εισφορών

Kανονικά ως ίσχυσε από 1η Ιουλίου, δηλαδή με την επιδότηση κατά 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται θα συνεχίσει έως και 31 Δεκεμβρίου το πρόγραμμα «Συν – Εργασία».
Η επέκταση ισχύος του μηχανισμού έως το τέλος του έτους (αρχικά η ισχύς του έφτανε έως 15 Οκτωβρίου) έχει ψηφιστεί από τον Σεπτέμβριο, ενώ με νέα διάταξη νόμου που έχει πάει ήδη στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, επεκτείνεται και για το χρονικό διάστημα από 15 Οκτωβρίου έως 31 Δεκεμβρίου και το σκέλος της επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών.

“Το πρόγραμμα «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ», που αφορά στην επιδότηση έως 60% του μισθού και του 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για το χρόνο που αυτοί δεν εργάζονται, θα συνεχιστεί κανονικά ως την 31η Δεκεμβρίου 2020. Η κυβέρνηση και τo υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων συνεχίζουν να στηρίζουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις προκειμένου να διατηρήσουν ή και να αυξήσουν τις θέσεις εργασίας”, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Γιάννης Βρούτσης.
Υπενθυμίζεται πως η αίτηση / δήλωση της Β Φάσης για τον Σεπτέμβριο υποβάλλεται από την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου έως και 24 Οκτωβρίου. Αντίστοιχα οι δηλώσεις της Α Φάσης του «Συν – Εργασία» για τον Οκτώβριο υποβάλλονται έως και τις 31 Οκτωβρίου.

Στο πλαίσιο του μηχανισμού επιδοτείται το 60% του καθαρού μισθού που χάνεται και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών για τον χρόνο εργασίας που χάνεται. Δηλαδή, ο εργοδότης πληρώνει το 50% του καθαρού μισθού και το 50% των ασφαλιστικών εισφορών. Το κράτος πληρώνει το 60% του μισού καθαρού μισθού και το υπόλοιπο 50% των ασφαλιστικών εισφορών.
Για παράδειγμα: Μισθωτός με μικτό μισθό 1.000 ευρώ και μείωση ωραρίου 50%. Ο καθαρός μισθός του είναι 846,7 ευρώ. Ο εργοδότης καταβάλλει :

423,4 ευρώ καθαρό μισθό και
198,3 ευρώ σε εισφορές
Το κράτος καταβάλλει:

254€ οικονομική ενίσχυση βραχυχρόνιας εργασίας
198,3 ευρώ εισφορές

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το