Ελλάδα

Βρούτσης: Κατά €1 δισ. εκτινάχθηκαν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα Ταμεία

“Τα στοιχεία της πρώτης τριμηνιαίας έκθεσης προόδου εργασιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Εισφορών (ΚΕΑΟ) έτους 2017, αποτελούν ακόμη μια δυσάρεστη έκπληξη” αναφέρει ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννη Βρούτσης, τονίζοντας ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία εκτινάχθηκαν κατά 1 δισ. ευρώ μέσα σε μόλις τρεις μήνες.

Τα στοιχεία του ΚΕΑΟ, αναφέρει ο κ. Βρούτσης, αποτυπώνουν και αποκαλύπτουν τις αρνητικές εξελίξεις στο πεδίο των ληξιπροθέσμων οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και την “κατάρρευση” της ρύθμισης των 100 δόσεων.
Ειδικότερα, όπως τονίζει “το πρώτο τρίμηνο του 2017, μεταφέρθηκαν στο ΚΕΑΟ, εκκρεμούσες οφειλές από τα ασφαλιστικά ταμεία, με αποτέλεσμα η εικόνα των ληξιπροθέσμων – όπως εμφανίζεται σήμερα στο ΚΕΑΟ – να είναι πλήρως απογοητευτική. Μόλις, μέσα σε 3 μήνες (Δεκέμβριος του 2016), έφτασαν στα 18,528 δις ευρώ. Δηλαδή αυξήθηκαν κατά 990.000.000 ευρώ, σπάζοντας κάθε ρεκόρ”.

“Η ανερμάτιστη πολιτική της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχει πλέον εξαντλήσει πολίτες και επιχειρήσεις, με ολέθρια αποτελέσματα. Παλινωδίες, σύγχυση, λάθη, παραλείψεις και ιδεοληψίες, έχουν οδηγήσει τους ασφαλισμένους σε απόγνωση και το ασφαλιστικό στον “αέρα””, καταλήγει η ανακοίνωση του Γ. Βρούτση.

Πηγή: Έθνος

Προηγούμενο ΆρθροΕπόμενο Άρθρο
Μοιραστείτε το