Αθλητισμός

«Βροχή» τα γκολ στο Πανθεσσαλικό – Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η Νίκη συνέτριψε 5-0 τον Φωκικό

Πολύ νερό αλλά και πολλά γκολ χθες στο Πανθεσσαλικό. Παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες η Νίκη συνέτριψε με 5-0 τον Φωκικό παίζοντας απλό ποδόσφαιρο. Δύο τέρματα σημείωσε ο Τζιώρας (14’, 29’) και από ένα οι Ιορδανίδης (62’), Κέρι (89’) και Βουκομάνοβιτς (90’).
Διά περιπάτου έφτασε στο χθεσινό 5-0 η Νίκη. Οι «κυανόλευκοι ήταν εμφανώς ανώτεροι του Φωκικού, πράγμα που αποδεικνύει και η έκταση του σκορ. Ωστόσο σε κάποια σημεία παρουσιάστηκαν νωθροί επιτρέποντας στον αντίπαλο να απειλήσει τον Αποστολίδη.

Τα πλάνα των προπονητών
Δεν αποχωρίστηκε το 4-2-3-1 ο Γιώργος Κούτσης. Τελικά ο Αποστολίδης, παρά την ίωση που τον ταλαιπωρούσε, υπερασπίστηκε την εστία της Νίκης έχοντας μπροστά του από τα δεξιά προς τα αριστερά τους Μετούσι, Παπαδήμα, Καντούτση και Θ. Παπαδόπουλο. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Τσεμπερίδης και Μέτσε, από τα άκρα επιχειρούσαν οι Κέρι (δεξιά) και Δωματάς (αριστερά), με τον Ιορδανίδη να συνεπικουρεί τον Τζιώρα στη γραμμή κρούσης.
Διάταξη 4-1-4-1 επέλεξε ο Νίκος Κόκκινος για τον Φωκικό. Τερματοφύλακας ήταν ο Β. Παπαδόπουλος, ενώ στα μετόπισθεν τοποθετήθηκαν οι Κουβέλης (δεξιά), Ζιώγας (αριστερά), Αμπραχαμιάν και Κοτσάι (σέντερ μπακ). Ανασταλτικός χαφ ήταν ο Μουράντοφ, ενώ στην ίδια ευθεία στη μεσαία γραμμή αγωνίστηκαν οι Σταθόπουλος, Χατζηστάμου (στον άξονα), Κυριακόπουλος (δεξιά), Κολοβός (αριστερά), με μοναδικό πρωθημένο τον Μεγάλο.

Ο Τζιώρας νικά στον αέρα τον τερματοφύλακα του Φωκικού και ανοίγει το σκορ

«Καθάρισε» νωρίς με τον Τζιώρα
Η Νίκη μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άγγιξε το γκολ μόλις στο 1ο λεπτό. Ο Μετούσι από δεξιά έκανε το γύρισμα και ο Ζιώγας με προβολή προσπάθησε να διώξει. Η μπάλα όμως πήρε κατεύθυνση προς την εστία της ομάδας του, με τον Β. Παπαδόπουλο να βρίσκεται σε ετοιμότητα και να μπλοκάρει.
Τελικά το γκολ ήρθε στο 14’. Ο Κέρι έβγαλε σέντρα και ο Καντούτσης κέρδισε την πρώτη κεφαλιά. Η μπάλα πήρε ύψος και ο Τζιώρας νίκησε στη εναέρια μονομαχία τον Β. Παπαδόπουλο στέλνοντάς την με νέα κεφαλιά στα δίχτυα (1-0).
Μετά την επίτευξη του τέρματος οι φιλοξενούμενοι ανοίχθηκαν για να ισοφαρίσουν και θα μπορούσαν να τα είχαν καταφέρει σε δύο περιπτώσεις. Πρώτα στο 20’ όταν σε λανθασμένη απόκρουση του Κέρι, η μπάλα έφτασε στον Χατζηστάμου, ο οποίος σούταρε άστοχα, ενώ στο 23’ ο Κολοβός πέρασε υπέροχη πάσα στον Μουράντοφ. Ο Βούλγαρος πλάσαρε, αλλά ο Αποστολίδης είχε βγει γρήγορα από την εστία και απέκρουσε σε κόρνερ.
Από την πλευρά της η Νίκη βγήκε ταχύτατα στην κόντρα στο 18’. Ο Κέρι έκανε έξυπνη μπαλιά στον Ιορδανίδη, ο οποίος όμως δεν έκανε καλή εκτίμηση της φάσης δίνοντας τη δυνατότητα στον αντίπαλο τερματοφύλακα να βγει και να «καθαρίσει» τη φάση.
Σε μια παραπλήσια φάση στο 29’ έγινε το 2-0. Ο Κέρι έβγαλε υπέροχη πάσα στον Δωματά, ο οποίος έφερε την μπάλα στο δεξί και πραγματοποίησε σέντρα ακριβείας προς τον Τζιώρα. Ο ικανός στράικερ δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και με καρφωτή κεφαλιά νίκησε για δεύτερη φορά τον Β. Παπαδόπουλο διπλασιάζοντας τα τέρματα τόσο της ομάδας του, όσο και τα προσωπικά του.
Ο 30χρονος σέντερ φορ πρωταγωνίστησε και στην επόμενη καλή στιγμή της του βολιώτικου συγκροτήματος στο 32’. Ο Δωματάς ανέβασε τον Θ. Παπαδόπουλο, ο οποίος έκανε σέντρα και ο Τζιώρας έπιασε κεφαλιά που κατέληξε στην αγκαλιά του γκολκίπερ του Φωκικού.
Φάση «καρμπόν» με το 2-0 έγινε στο 36’. Ο Κέρι έκανε πάλι άνοιγμα στον Δωματά, ο οποίος σέντραρε με το αριστερό για τον Τζιώρα που έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Β. Παπαδόπουλος είχε και αυτή τη φορά απάντηση αποκρούοντας εντυπωσιακά.
Στο 39’ ο Δωματάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Καντούσης έπιασε κεφαλιά, που πέρασε πάνω από τα γκολπόστ. Ίδια κατάληξη είχε και βολέ του Σταθόπουλου από την άλλη πλευρά στο 40’.

Ο Τσεμπερίδης προσπαθεί να ελέγξει την μπάλα στο βρεγμένο τερέν

Άλλα τέσσερα γκολ στην επανάληψη
Η αρχή του δεύτερου ημιχρόνου ήταν διαφορετική σε σχέση με το πρώτο, καθώς ο Φωκικός ήταν εκείνος που μπήκε με πιο απειλητική διάθεση. Στο 47’ εκτέλεση φάουλ του Μουράντοφ (με τη μορφή σέντρας σουτ) έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τσεμπερίδης έχασε την μπάλα λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή. Κάτοχός της έγινε ο Κολοβός, ο οποίος πλάσαρε τον Αποστολίδη, αλλά η μπάλα πέρασε λίγα δίπλα από το αριστερό δοκάρι (άουτ).
Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 58’. Ο Αποστολίδης χρειάστηκε να πέσει στην αριστερή του γωνία και να αποκρούσει το πλασέ του Κοτσάι.
Οι ευκαιρίες αυτές έκαναν τον Φωκικό να βγει στην επίθεση για να πετύχει το γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι. Ωστόσο οι «κυανόλευκοι» ενήργησαν έξυπνα και εκμεταλλεύτηκαν τον κενό χώρο πετυχαίνοντας και τρίτο τέρμα. Ήταν το 62’ όταν ο Κέρι άνοιξε για τον Μετούσι, ο οποίος έκανε ωραίο γύρισμα προς τον Ιορδανίδη, ο οποίος «εκτέλεσε» τον Β. Παπαδόπουλο για το 3-0.
Μετά τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Γιώργου Κούτση, που θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα τέρματα. Ενδεικτική η περίπτωση του 70’ όταν πρωταγωνίστησαν οι δύο παίκτες που μπήκαν αλλαγή. Ο Ντινιωτάκης (πέρασε στη θέση του Δωματά στο 67’) «έσκαψε» για τον Βουκομάνοβιτς (αντικατέστησε τον Τζιώρα στο 57’) ο οποίος από κοντά αστόχησε με κεφαλιά.
Επίσης στο 74’ ο Ντινιωτάκης ήταν εκείνος που βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά καθυστέρησε, με συνέπεια να ανακοπεί από την αντίπαλη άμυνα, ενώ στο 80’ ο Κέρι σούταρε δυνατά, ο Β. Παπαδόπουλος απέκρουσε και σχεδόν σε ανυπεράσπιστη εστία ο Βουκομάνοβιτς έστειλε την μπάλα πάνω το οριζόντιο δοκάρι.

Ο Μέτσε κερδίζει την κεφαλιά από τον Μουράντοφ στον αγώνα του Πανθεσσαλικού

Κι ενώ στο 87’ ο Αποστολίδης απέκρουσε θεαματικά εκτέλεση φάουλ του Ζιώγα, ακολούθησαν δύο γκολ μέσα σε ισάριθμα λεπτά για τη Νίκη. Πρώτα στο 89’ ο Μακενγκό έδωσε ασίστ στον Κέρι, που με διαγώνιο σουτ νίκησε τον Β. Παπαδόπουλο (4-0).
Αμέσως μετά (90’) ήρθε και το 5-0. Ο Ντινιωτάκης πραγματοποίησε εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά και ο Βουκομάνοβιτς με καρφωτή κεφαλιά δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον αντίπαλο πορτιέρο.
Μάλιστα το σκορ θα μπορούσε να πάρει και μεγαλύτερες διαστάσεις αν στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ο κ. Στ. Λεωνίδας δεν έκλεινε τα μάτια σε πέναλτι πάνω στον Κέρι, ο οποίος ανατράπηκε εντός περιοχής. Έτσι το 5-0 ήταν το τελικό αποτέλεσμα, με τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Κούτση να χειροκροτούνται από τους λιγοστούς φιλάθλους, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν χθες στο Πανθεσσαλικό.
Διαιτητής: Στ. Λεωνίδας (Τρικάλων)
Βοηθοί: Κ. Λεωνίδας, Μπαλάς (Τρικάλων)
Κίτρινες: Τσεμπερίδης, Ντινιωτάκης – Μεγάλος
ΝΙΚΗ: Αποστολίδης, Μετούσι (81’ Λάιος), Θ. Παπαδόπουλος, Παπαδήμας, Καντούτσης, Τσεμπερίδης, Μέτσε, Κέρι, Δωματάς (67’ Ντινιωτάκης), Ιορδανίδης (77’ Μακενγκό), Τζιώρας (57’ Βουκομάνοβιτς).
ΦΩΚΙΚΟΣ: Β. Παπαδόπουλος, Κουβέλης (80’ Πιέτρι), Ζιώγας, Αμπραχαμιάν (83’ Χρυσαφόπουλος), Κοτσάι, Μουράντοφ, Κυριακόπουλος, Σταθόπουλος, Μεγάλος, Χατζηστάμου (81’ Αδάμ), Κολοβός (67’ Πελτέκης).

Share

Πρόσφατα άρθρα

Επίσκεψη δημοσιογράφων και τουριστικών πρακτόρων σε χωριά του Ανατολικού Πηλίου

Το περασμένο Σάββατο 25 Μαΐου 2024, επισκέφθηκαν την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου και ειδικότερα τα…

31 Μαΐου 2024

«Έσπασε» το ρεκόρ δημοπρασιών των Beatles η κιθάρα του Τζον Λένον από το άλμπουμ «Help!»

Η 12χορδη Framus Hootenanny του θρυλικού Τζον Λένον (John Lennon) πωλήθηκε στη τιμή-ρεκόρ των 2,9…

31 Μαΐου 2024

Εμβόλια κατά του καρκίνου: Πώς λειτουργούν και σε ποιους απευθύνονται – Ξεκίνησαν δοκιμές στη Βρετανία

Χιλιάδες καρκινοπαθείς στην Αγγλία αναμένεται να έχουν πρόσβαση σε δοκιμές ενός νέου τύπου θεραπείας που…

31 Μαΐου 2024

Τόρι Σπέλινγκ – Ντιν ΜακΝτέρμοτ: Το πρώην ζευγάρι χρωστάει στην τράπεζα πάνω από 200.000 δολάρια

Το πρώην ζευγάρι Τόρι Σπέλινγκ (Tori Spelling) και ο Ντιν ΜακΝτέρμοτ (Dean McDermott) φέρεται να…

31 Μαΐου 2024

Ομόνοια: Συγκλονίζει η 33χρονη για τον εφιάλτη που έζησε – Πώς την εντόπισαν οι αστυνομικοί

Μέσα σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο στην καρδιά της Αθήνας για σχεδόν 20 ολόκληρες ώρες, με…

31 Μαΐου 2024

Συνελήφθη γυναίκα που σκότωσε την κόρη της γιατί αρνήθηκε τον γάμο που της ετοίμαζαν

Η αστυνομία στο Πακιστάν συνέλαβε μια γυναίκα που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της έφηβης κόρης…

31 Μαΐου 2024