Τοπικά

Βρήκε πορτοφόλι με 2.000 ευρώ και τα παρέδωσε – Παράδειγμα προς μίμηση από εργαζόμενη στη Ν.Ιωνία

 

Σχεδόν 2.000 ευρώ είχε στα χέρια της, ωστόσο, δεν σκέφτηκε στιγμή να τα κρατήσει, αλλά τα παρέδωσε στην Αστυνομία, 50χρονη από τη Νέα Ιωνία. Πρόκειται για την Έφη Δραγούμη, εργαζόμενη σε επιχείρηση ειδών περιπτέρου, στο ύψος της πρώην εφορίας Νέας Ιωνίας, κοντά στον Άγιο Νεκτάριο.

Όπως περιέγραψε η 50χρονη γυναίκα μιλώντας στη «Θ» θα ήταν κρίμα να κρατήσει τα χρήματα, γιατί όπως είπε με πάσα ειλικρίνεια «έχω παιδιά και μπορεί να βρισκόταν σε παρόμοια θέση. Δεν θα ήθελα να ήταν σε ξένη χώρα χωρίς λεφτά» καταθέτει, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα ήθους και εντιμότητας μέσα σε μια ομολογουμένως δύσκολη εποχή.
Εξηγεί πως προχθές το μεσημέρι δύο νεαροί αλλοδαποί επισκέφτηκαν την επιχείρηση θέλοντας να αγοράσουν κάποια προϊόντα. Αφού μίλησαν στα αγγλικά ο ένας έβαλε τα πράγματά του σε ένα σακίδιο και έφυγε, αφήνοντας, ωστόσο, το πορτοφόλι του επάνω στο ψυγείο με τα παγωτά. Πέρασε λίγη ώρα και η 50χρονη αντιλήφθηκε πως υπήρχε κάτι επάνω στο ψυγείο. Ανακάλυψε ότι ήταν ένα ανδρικό πορτοφόλι. Το άνοιξε ώστε να βρει κάποια ταυτότητα, και είδε χαρτιά από το εξωτερικό, όπως και αρκετά χαρτονομίσματα. Τότε τηλεφώνησε στην αντιδήμαρχο Δημοτικής Αστυνομίας, Νατάσα Μορφογιάννη, ζητώντας της οδηγίες για το πώς πρέπει να κινηθεί με σκοπό να βρεθεί ο κάτοχός του. Κατόπιν ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου. Φτάνοντας στο κατάστημα αστυνομικοί, πήραν το πορτοφόλι και μέτρησαν τα χρήματα. Επρόκειτο για 200 € σε χαρτονομίσματα των 20 €, 500 δολάρια ΗΠΑ και πολωνικά ζλότι, με την αξία όλων να φτάνει στα 2.000 ευρώ.
Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος σε δηλώσεις της στη «Θ» υπογράμμισε πως όταν την κάλεσε η κ. Έφη με την οποία είναι φίλες, της έδωσε οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει. Και οι δύο εκτίμησαν ότι μάλλον πρόκειται για αθλητή που συμμετέχει σε αποστολή χώρας στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Πόλο Παίδων, ο οποίος είναι Πολωνός και διαμένει στους ξενώνες του Πανθεσσαλικού. Ταυτόχρονα μετά την ενημέρωση της Αστυνομίας επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ -ΔΗΠΕΘΕ Γιώργο Βλιώρα και έτσι ο νεαρός αθλητής κατάφερε και πήρε στα χέρια του, προφανώς ανακουφισμένος το πορτοφόλι, μεταβαίνοντας στο Αστυνομικό Μέγαρο Μαγνησίας.

Share

Πρόσφατα άρθρα

Αχ. Μπέος “Αύριο κατατίθεται η μελέτη για την Κουκουράβα”

Αύριο, θα κατατεθεί στο αρμόδιο υπουργείο η μελέτη του δήμου Βόλου για την Κουκουράβα, όπως…

4 Δεκεμβρίου 2023

Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων για την παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ από τη Μητρόπολη Δημητριάδος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το τετραήμερο εκδηλώσεων και δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με…

4 Δεκεμβρίου 2023

Παρίσι: Ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονική επίθεση ο 26χρονος Γαλλοϊρανός

Ο δράστης της επίθεσης με μαχαίρι, που στοίχισε τη ζωή σε έναν Γερμανοφιλιππινέζο τουρίστα το…

4 Δεκεμβρίου 2023

Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκίνηση στο ΑΠΘ – Έδωσαν τιμητικά το πτυχίο της Αρχιτεκτονικής στις αδικοχαμένες φοιτήτριες

Το πτυχίο Αρχιτεκτονικής στην Ελπίδα Χούπα και στην Εριέττα Μόλχου, οι οποίες έχασαν τη ζωή…

4 Δεκεμβρίου 2023

Οι Kiss γίνονται… ψηφιακά αθάνατοι: Και γιατί πέσαμε από τα σύννεφα; Τα λεφτά είναι πολλά

Όλα στον βωμό του χρήματος; Η αλήθεια είναι πως οι Kiss δεν έχουν κρύψει και…

4 Δεκεμβρίου 2023

Νικαράγουα: Η κυβέρνηση Ορτέγκα συνέλαβε τη διευθύντρια των καλλιστείων – Την κατηγορούν ότι έβγαζε βασίλισσες ομορφιάς που ήταν…αντικαθεστωτικές

Η αστυνομία της Νικαράγουας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι θέλει να προχωρήσει στη σύλληψη της διευθύντριας…

4 Δεκεμβρίου 2023